Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο Δήμο Βόλου θα κάνουν πρακτική άσκηση φοιτητές του Π.Θ.
Στο  Δήμο  Βόλου θα κάνουν πρακτική  άσκηση φοιτητές του Π.Θ.

Στο Δήμο Βόλου θα κάνουν πρακτική άσκηση φοιτητές του Π.Θ.

Πρακτική εξάσκηση θα κάνουν φοιτητές στο Δήμο Βόλου, στον κόμβο ς εξάσκησης «Άτλας», που είναι διαδικτυακή υπηρεσία η οποία διασυνδέει τους που παρέχουν θέσεις ς άσκησης με όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της επικράτειας, δημιουργώντας μία ενιαία βάση θέσεων πρακτικής άσκησης και χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, πρόκειται να ενταχθεί σύντομα και ο , για να δεχτεί από φέτος το καλοκαίρι φοιτητές Ελληνικών, Κυπριακών και Ευρωπαϊκών , που θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση στις υπηρεσίες του.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε σήμερα στην Αντιδημαρχία Παιδείας της αντιδημάρχου Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή, με τον εκπρόσωπο του Τμήματος Μηχανικών Χωροας του Π.Θ. που συμμετέχει στο πρόγραμμα Ισίδωρο Παππά, για να συζητηθεί το θέμα.

Σύμφωνα με την κα Μποντού, το Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ. συμμετέχει στον κόμβο (και φοιτητές του μπορούν να πάνε για πρακτική άσκηση όπου επιθυμούν να δηλώσουν) και είναι το πρώτο με το οποίο είχε επαφή ο , ενώ συζητήσεις αναμένεται να γίνουν και με άλλα τμήματα του Π.Θ., που επίσης συμμετέχουν,όπως και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, της Κύπρου και της ς.

«Η πρακτική εξάσκηση γίνεται στο διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος και ο Δήμος Βόλου με του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας. Όπως εξήγησε, οι υπηρεσίες πρόκειται να δηλώσουν τον αριθμό φοιτητών που επιθυμούν για να κάνουν πρακτική εξάσκηση και στη συνέχεια ο Δήμος θα προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σκοπό αυτό.

Οι φοιτητές του Τμήματος μηχανικών, σύμφωνα με την κα Μποντού, θα μπορέσουν να κάνουν πρακτική εξάσκηση στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, για Ευρωπαϊκά Προγράμματα στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, των Οικονομικών στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου κλπ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση