Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συμμετοχή της ΟΕΒΕΜ στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης & Κινητοποίησης
Συμμετοχή της ΟΕΒΕΜ στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης & Κινητοποίησης

Συμμετοχή της ΟΕΒΕΜ στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης & Κινητοποίησης

 

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στην  Πλ. Ελευθερίας

Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη τους.

Τα μέχρι τώρα που έχει λάβει η έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας, που απομειώνει δραματικά τα εισοδήματα και κατ' επέκταση την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, υπολείπονται των πραγματικών αναγκών. Την ίδια στιγμή μόνο το κόστος ενέργειας των επιχειρήσεων έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μετρό για τη συγκράτησή του. Μέσα σε αυτό το τοξικό οι οφειλές των επιχειρήσεων αυξάνονται, ιδίως εκείνων που κατά τη διάρκεια της πανδημίας συσσώρευσαν υποχρεώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

Καλεί τα Σωματεία –μέλη  να συμμετέχουν δυναμικά στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και ς την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να δώσουν το πως αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα το λουκέτο είναι προ των πυλών με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία αλλά και την . Καλούν τα μέλη  να συμμετάσχουν σε στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί. Το κεντρικό συλλαλητήριο ς θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:00 π.μ.

Τα βασικά αιτήματα για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:

  • Πλαφόν στις ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης

  • Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας

  • Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας

"Αλιεύοντας" την είδηση