Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας: Ανησυχία για την Βιωσιμότητα του Τουρισμού στην Ελλάδα
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας: Ανησυχία για την Βιωσιμότητα του Τουρισμού στην Ελλάδα

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας: Ανησυχία για την Βιωσιμότητα του Τουρισμού στην Ελλάδα

Μεγάλη επιτυχία δείχνουν τα αποτελέσματα για τον Τουρισμό στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου. Όμως… θα έπρεπε να δημιουργούνται ανησυχίες για την βιωσιμότητα του τουρισμού στη χ μας στο μέλλον! Και αυτό διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη και αρνητικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν, όπως η έλλειψη υποδομών στα οδικά δίκτυα, τα προβλήματα στην και την , η διαχείριση των απορριμμάτων, η αισχροκέρδεια κ.ά.

Στη χ μας ο τουρισμός αποτελεί από τις βασικότερες παραγωγικές διαδικασίες, όμως πρέπει να μας προβληματίσει η βιωσιμότητα των προορισμών στην Ελλάδα και η ανάγκη για την σύνταξη ενός ρεαλιστικού σχεδίου και υλος μιας σειράς ενεργειών. Σίγουρα, είναι ένα μεγάλο πεδίο συζήτησης, στο οποίο πρέπει να κατατεθούν και να αξιολογηθούν προτάσεις.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Ξενώνων .ς προτείνει, μεταξύ πολλών ακόμα ενεργειών που μπορούν να γίνουν πράξη, τα εξής:

  • Ουσιαστική οικονομική στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  • Εκπαιδευτική Τουριστική Πολιτική

  • Ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού και υποστήριξη θεματικών μορφών τουριστικής ανάπτυξης

  • Ενεργειακή αυτονομία

  • Καταγραφή και μείωση των προβλημάτων κυκλοφοριακής συμφόρησης

Τα συμφέροντα πρέπει να μπουν στην άκρη και να υπάρχει εποικοδομητικός και τεκμηριωμένος διάλογος, με συντονισμένες ενέργειες και συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (Πολιτεία, Φορείς, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις κ.τ.λ.). Έχουμε ανάγκη από την διαμόρφωση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου τουριστικής διακυβέρνησης. Απαραίτητη προϋπόθεση όλων είναι η τριών πυλώνων: Οικονομία, Περιβάλλον, Κοινωνία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση