Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας
Συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη και αφού είχε προηγηθεί μια πρώτη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με ανθρώπους από το χώρο της Δικαιοσύνης, συγκροτήθηκε Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, με σκοπό την ομαλή κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων πριν και μετά την οριστική τους απόλυση από τα καταστήματα κράτησης.

Η της Επιτροπής είναι διετής και ανανεώσιμη, η δε συμμετοχή σε αυτήν είναι άμισθη και τιμητική. Η σύσταση της Επιτροπής, έχει καθαρά κοινωνικά χαρακτηριστικά, με την και Σποράδων να είναι από τις πρώτες Περιφερειακές Ενότητες σε όλη τη χώρα που δείχνουν έμπρακτα με αυτή τους την ενέργεια τη στήριξη σε ανθρώπους κοινωνικά αδύναμους, σε και με την πολύτιμη προσφορά του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κασάπη και των λοιπών μελών της Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται από τα μέλη της Επιτροπής επισκέψεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 16-06- συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής, με σκοπό την συγκρότηση σε Σώμα. Πρόεδρος ορίστηκε ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνιος Κασάπης, με αναπληρωτή τον Χρήστο Καραγιάννη, αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ μέλη της Επιτροπής θα είναι, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Χρήστο Καλομπάτσιο, αντιπεριφερειάρχη Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού, ο επίκουρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πανταζής ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Μάγο, επίκουρο καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο δικηγόρος, γενικός του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Βασίλειος Μπακαλιάνος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ελευθέριο Σολιδάκη, δικηγόρο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, και η ιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων Χρυσούλα Κολημήτρα ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Τζιτζίδη Μαρία, κοινωνιολόγο, υπάλληλο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κολυνδρίνη «Ως και Σποράδων θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια με κοινωνικό χαρακτήρα. Θέλουμε να στηρίξουμε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια της κοινωνίας και της Πολιτείας σε μια στιγμή αρκετά δύσκολη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Το έργο της Επιτροπής θα είναι δύσκολο, αλλά υπάρχει περίσσια η διάθεση προσφοράς από όλους τους συμμετέχοντες».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση