Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σχολείο σεμιναριακών μαθημάτων του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς»
Σχολείο σεμιναριακών μαθημάτων του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς»

Σχολείο σεμιναριακών μαθημάτων του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς»

Σχολείο σεμιναριακών μαθημάτων του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς» με θέμα την προβολή, διάδοση και αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού, διαμέσου των σπουδών επικοινωνίας διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνδιοργάνωση με τον φορέα «, για τη του πολιτιστικού αποθέματος» / Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού.

Το εγχείρημα αποσκοπεί να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την και τον ελληνικό πολιτισμό και επιπλέον μια αντίληψη γύρω από τις πολιτισμικές αναζητήσεις και εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες των κλάδων τού τουρισμού, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τα εν λόγω πεδία, με απώτερο στόχο την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος.

• Το «Σχολείο» του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς» θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα (Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού) από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2015 με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός».

• Η συμμετοχή στα σεμιναριακά μαθήματα απαιτεί τη συνεπή παρουσία των εκπαιδευόμενων και την ενεργή συμμετοχή τους στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν.

• Πρόγραμμα:

I. Ανοιχτές εισηγήσεις
Εισηγητές: Αλέξανδρος Καπανιάρης, Νίκος Τσούκας, Μιχάλης Λεφαντζής, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.

II. Θεματικές ενότητες: 60 ώρες διδασκαλίας
Διδάσκουσες: Αναστασία Μαρινοπούλου, Άννα Μαυρολέων.

Λαϊκός και Τουρισμός

Το σεμιναριακό μάθημα «Λαϊκός » συγκροτεί μία σειρά σεμιναριακών μαθημάτων και εστιάζεται στην παρουσίαση και μελέτη θεμάτων πολιτισμού, λαϊκής παράδοσης, τουριστικής πολιτικής και αναπτυξιακής αξιοποίησης.
Πολιτισμός και Τουριστική Αξιοποίηση

Στόχος του σεμιναριακού μαθήματος είναι η επαφή των εκπαιδευόμενων μέσα από μια διττή οπτική του «τουρίστα-επισκέπτη» του «πολίτη- διαχειριστή» και η ανάδειξη νέων οπτικών στην προβολή-διαχείριση των χώρων και των δρωμένων που τελέστηκαν ή που ακόμα τελούνται σε αυτούς.

• Μετά το πέρας των ταχύρρυθμων μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

• Για την αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:http://kostispalamas.uoa.gr/?page_id=1789

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση