Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΣΒΘΣΕ: «Συνεργασία» η λέξη κλειδί για την ανάκαμψη μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
ΣΒΘΣΕ: «Συνεργασία» η λέξη κλειδί για την ανάκαμψη μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

ΣΒΘΣΕ: «Συνεργασία» η λέξη κλειδί για την ανάκαμψη μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Η οικογένει του Συνδέσμου Βιομηχνιών ς και Στερεάς Ελλάδος, είναι βαθιά συγκλονισμένη από το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε την περιοχή μας και στέκεται δίπλα στις και τους εργαζόμενους, που χτυπήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και διαμηνύουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς όλους όσους πλήττονται από την καταστροφή.

Οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από , εθελοντές, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους επιχειρήσεων, για την κατάσβεση της φωτιάς, μας ωθεί να αναγνωρίσουμε, ότι και η ανάκαμψη θα απαιτήσει αντίστοιχη προσπάθεια, συντονισμένες ενέργειες και δυνατές συν, μεταξύ όλων των αρμοδίων. Με πνεύμα αλληλεγγύης και ενωμένες δυνάμεις, θα ξεπεράσουμε και αυτήν την δύσκολη στιγμή.

Οι βιομηχανίες της περιοχής μας, αξίζουν τα εύσημα για την αφοσίωση και τη συνεισφορά τους στην ανάσχεση της φωτιάς μέσω των πυροσβεστικών τους συστημάτων και των ομάδων πυρασφαλείας. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις προληπτικές δράσεις και να βελτιώσουμε τους τρόπους αντίδρασής μας σε παρόμοιες απρόβλεπτες καταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναζητήσουμε ενεργά τη σύμπλευση με κυβερνητικούς φορείς, περιφερειακές αρχές, τοπικές κοινότητες και φορείς διαχείρισης, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και άμεσες αποφάσεις για μεγαλύτερη , απέναντι σε μελλοντικούς κινδύνους.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συντονιστικές αδυναμίες που αναδείχθηκαν, ώστε να μην επαναληφθούν, καθώς η δεν αφήνει περιθώρια άλλων επιλογών πέραν της οργανωμένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων, που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν και προκαλούν ανυπολόγιστο κόστος.

Όλοι οι φορείς, μπορούμε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας ανθεκτικής και αειφόρου κοινότητας. Με την αλληλεγγύη, το συντονισμό και τη συν, μπορούμε να καταφέρουμε την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της περιοχής μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση