Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στον Βόλο τον Αύγουστο το πρώτο συνέδριο του Ρεκόρ Γκίνες
Στον Βόλο τον Αύγουστο το πρώτο συνέδριο του Ρεκόρ Γκίνες

Στον Βόλο τον Αύγουστο το πρώτο συνέδριο του Ρεκόρ Γκίνες

Χιλιάδες λίτρα τσίπουρο και πιάτα με εδέσματα, με ψηλοτάκουνα και δημοσιογράφοι από είκοσι χώρες του κόσμου για το πρώτο συνέδριο του Ρεκόρ Γκίνες, θα βρεθούν στο Βόλο τον Αύγουστο για μια μεγάλη γιορτή.

Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που έσπασε ο με τους 5.614 χορευτές που χόρεψαν συρτάκι το 2012, φέτος το καλοκαίρι επιστρέφει με δυο ρεκόρ και με το πρώτο συνέδριο Ρεκόρ Γκίνες.

Μετά την ενημέρωση που έγινε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για το παγκόσμιο συνέδριο και τα ρεκόρ Γκίνες υπήρξε ενημέρωση του Δήμου Βόλου με στόχο την όσο πιο διευρυμένη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Αυγούστου.

Η ΕΚΠΟΛ θα διοργανώσει το συνέδριο και θα συμμετέχουν είκοσι χώρες που έχουν κατακτήσει ρεκόρ Γκίνες. Στο συνέδριο θα ανταλλάξουν απόψεις οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν κατακτήσει ρεκόρ Γκίνες, θα παρουσιάσουν πως επηρέασε το ρεκόρ τον τουρισμό της περιοχής και θα καταθέσουν τα συμπεράσματα τους προκειμένου να αξιοποιηθούν μελλοντικά. Το συνέδριο δρομολογείται για να διεξαχθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου. «Στόχος μας είναι να προβάλουμε την Θεσσαλία όσο δυνατόν το περισσότερο με εκδηλώσεις και τα ρεκόρ Γκίνες είναι ένας τρόπος προβολής χαμηλού κόστους» δηλώνει o πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, ν. Χαλέβας.

Το συνέδριο θα πλαισιώσουν δυο ρεκόρ Γκίνες. Η μεγαλύτερη «τσιπουροκατάνυξη» του κόσμου θα είναι το ένα ρεκόρ, που θα στηθεί ένα τραπέζι ενός χιλιομέτρου στην παραλία του Βόλου και παραγωγοί ούζου και τσίπουρου της Θεσσαλίας θα προσφέρουν τα προϊόντα τους, ενώ από όλους τους δήμους της Θεσσαλίας θα υπάρχει το χαρακτηριστικότερο έδεσμα κάθε δήμου. «Το 2016 είναι μια χρονιά αφιερωμένη στη γαστρονομία, έτσι αποφασίσαμε να προβάλουμε τα δικά μας εδέσματα. Όμως θέλουμε να προβάλουμε το τσίπουρο και όπως λέμε σαγκριά και έρχεται στο μυαλό μας η Ισπανία, να λέμε τσίπουρο και να έρχεται στο μυαλό μας η » είπε ο κ. Χαλέβας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο .

Το μεγάλο τραπέζι που θα στηθεί στη παραλία του Βόλου, θα μετατραπεί την άλλη μέρα στην μεγαλύτερη πασαρέλα που έχει στηθεί ποτέ και θα περπατήσουν πάνω από 2.000 με γόβες. Μιλάμε για το ρεκόρ που ήταν να γίνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά το διεκσε και το πήρε ο Βόλος. Οι συμμετέχοντες, ηλικίας από 18 έως 45 ετών, ανεξαρτήτου ύψους και βάρους, θα πρέπει να μην πέσουν, να μην στραβοπατήσουν ή να μην χάσουν το ρυθμό τους, για όλη την διάρκεια της διαδρομής. Την ιδέα αυτού του ρεκόρ την είχε ο Γιάννης Λελιόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει τον συντονισμό των τριών εκδηλώσεων. «Με τον Γιάννη Λελιόπουλο, γνωριστήκαμε πρόσφατα, μου τον σύστησε ο Δήμος Βόλου. Το ρεκόρ Γκίνες που πρότεινε με τις κοπέλες και την πασαρέλα, είναι ένα ρεκόρ που πιστεύω θα φέρει ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου, καθώς θα κινήσει την περιέργεια» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως σίγουρα το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο στο Βόλο περιμένουν το λιγότερο 60.000 κόσμου, ενώ αποκάλυψε πως πρόσφατα συναντήθηκε με την Μαρία – Αικατερίνη Τζιτζικώστα, πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ώστε οι εκδηλώσεις να γίνουν υπό την αιγίδα της UNESCO, καθώς η μεσογειακή διατροφή που θα προβάλουν στην «τσιπουροκατάνυξη» ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά.

O Γιάννης Λελιόπουλος που είναι συντονιστής των ρεκόρ, είπε ότι ο ίδιος περιμένει 100.000 κόσμο στο Βόλο, ενώ κάνει λόγο για ένα διήμερο που τα βλέμματα θα είναι στραμμένα όλα εκεί.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και των ρεκόρ Γκίνες θα γίνουν πολλές ακόμα εκδηλώσεις. Ένα μεγάλο πάρτι αλλά και μια μεγάλη συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό με πολλούς και καταξιωμέ καλλιτέχνες και γνωστούς dj's, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει και αυτοκινήτων αλλά και εμπορική καταστημάτων και επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου και Εμπορικού Επιμελητηρίου Βόλου και του Δήμου Βόλου.

gines

Βολος-παραλια

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση