Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου τα «Άχραντα Πάθη»

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου τα «Άχραντα Πάθη»

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου αφίχθησαν (28/3) τα «» του Κυρίου, κατάλοιπα του , του Ακάνθινου Στεφάνου, της Χλαμύδας του μαρτυρίου και του Παναγίου Τάφου του Χριστού, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου.  Τα ιερότατα κειμήλια κόμισε στην Τοπική Εκκλησία ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Καλλίνικος και τα υποδέχθηκε, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού, σε βαθειάς συγκίνησης, ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. .

Μετά την Δέηση, τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου, στο τέλος της οποίας ομίλησε εισαγωγικώς ο Προϊστάμενος του Ναού π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.Στη συνέχεια ο Ηγούμενος π. Καλλίνικος αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιστορία του ιερού κειμηλίου, το οποίο είναι αυτοκρατορικό δώρο των Παλαιολόγων στον Κτήτορα της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου Όσιο Λεόντιο, το 1450.

Από τη μεριά του ο κ. εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας τόσο προς τον Ηγούμενο της Μονής, όσο και προς τον  Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος ασμένως έδωσε την προβλεπόμενη για την μεταφορά των «Αχράντων Παθών» στην Ιερά , που τα χαρακτήρισε «δώρο του Κυρίου μας, για να βιώσουμε πιο έντονα και εμπειρικά το Άγιο Πάθος Του. Μας προσφέρουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προετοιμαστούμε για να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ’ ακολουθήσουμε τον Κύριό μας στο εκούσιο Πάθος, να γίνουμε μιμητές Του, της σιωπής Του, της προσφοράς και της θυσίας Του, ώστε ’ αξιωθούμε και της Αγίας Αναστάσεώς Του».

Το ιερό κειμήλιο των «Αχράντων Παθών» θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό έως την Πέμπτη 2/3.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν με μικροποσότητες κάνναβης #μικροποσότητεςκάνναβης - https://t.co/HfotiZXRSk -

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

"Αλιεύοντας" την είδηση