Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στον γεν. γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ο Αθ. Λιούπης
Στον γεν. γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ο Αθ. Λιούπης

Στον γεν. γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ο Αθ. Λιούπης

Συνάντηση με επίκεντρο θέμτ λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης της Κασσαβέτειας

Μετά τη συνάντηση του βουλευτή . Μαγνησίας της έας ς Αθανάσιου πη με τον πρόεδρο και γραμματέα του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των Αγροτικών Φυλακών Κασσαβέτειας, ο βουλευτής συνάντησε τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη νσταντίνο Παπαθανασίου, με επίκεντρο της συζήτησής τους τα θέματα λειτουργίας των Καταστημάτων Κράτησης της Μαγνησίας και ειδικότερα της Κασσαβέτειας.

Ο κ. πης έθεσε στον γεν. γραμματέα τα αιτήματα των εργαζομένων του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας για την αναβάθμιση του υπάρχοντος αρτοποιείου, η οποία υπολογίζεται σε 130.000€, που θα δώσει τη δυνατότητα αύξησης της παραγωγής και εφοδιασμού εκτός των Καταστημάτων Κράτησης Βόλου και στα καταστήματα Δομοκού, Τρικάλων και Λάρισας.

Στη συνέχεια ο βουλευτής αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα της Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας για χορήγηση στα Καταστήματα Κράτησης ξεχωριστού Α.Φ.Μ., ώστε να καθίσταται δυνατή η ένταξή τους σε διάφορα προγράμματα (σχέδια βελτίωσης, αναπτυξιακός κ.α.) και ενημέρωσε τον κ. Παπαθανασίου για την αναγκαιότητα περιορισμού των προϊόντων χαρτοφυλακίου.

Ακόμη, ο κ. Λιούπης μετέφερε το αίτημα να συνεχιστεί το Πρόγραμμα «Άθληση για όλους» στο Κατάστημα Κράτησης της Κασσαβέτειας με δύο θέσεις γυμναστών. Ζήτησε από τον Γεν. Γραμματέα να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για προμήθεια ενός IsoBox για την κάλυψη των αναγκών των υπαλλήλων, ενώ έθεσε το θέμα της σύνδεσης του Καταστήματος Κράτησης με το παραπλεύρως διερχόμενο δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο κ. Παπαθανασίου ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει άμεσα, διαβεβαιώνοντας τον κ. Λιούπη ότι το Υπουργείο στοχεύει την αναβάθμιση και αξιο των αγροτικών φυλακών, ενώ συζητήθηκε και η αναγκαιότητα υλος της δέσμευσης του Υπουργείου για μετεγκατάσταση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου εκτός της πόλης και συγκεκριμένα σε έκταση 200 στρεμμάτων στην Κασσαβέτεια μέχρι το 2025.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση