Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Στον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Στον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Για τις κεραίες ηλεκτρομαγνητικής ς

Ειδικό αυτοκίνητο ελέγχου ηλεκτρομαγνητικών πεδίων θα παραχωρηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) στην Περιφερειακή Ενότητα ς

Σε συνέχεια των επαφών του με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο ς ς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 με τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλειο Μαγκλάρα, σχετικά με το ζήτημα των επιτρεπόμενων ορίων απόστασης κεραιών από δημόσια σχολεία.

Το θέμα, το οποίο είχε μεταφέρει και πριν από περίπου δύο χρόνια ο Βουλευτής προς τον τότε αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τέθηκε εκ νέου στο Βουλευτή από την και Κηδεμόνων Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου , με αφορμή τη διενέργεια πρόσφατου έκτακτου διευρυμένου Δ.Σ.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος κατά τη συζήτηση με τον γενικό, επεσήμανε την ανάγκη τήρησης ενός αξιόπιστου κριτηρίου απόστασης κεραιών από τα σχολεία, που να εξασφαλίζει επιστημονικά την επαρκή προστασία των παιδιών από την ηλεκτρομαγνητική των κεραιών, ζητώντας από το Υπουργείο να παρέμβει ώστε να κατευναστούν οι δικαιολογημένες ανησυχίες των γονέων με βάση επιστημονικά αποτελέσματα και πορίσματα.

Έτσι, σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα, ο ς εξασφάλισε τη μετάβαση στην περιοχή της Μαγνησίας ειδικού αυτοκινήτου ελέγχου ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, το οποίο θα παραχωρηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) στην Περιφερειακή Ενότητα της Μαγνησίας σε μόνιμη βάση, ώστε να διενεργούνται συνεχόμενα και τακτικά οι κατάλληλοι για την τήρηση των επιτρεπόμενων ορίων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε σχολεία αλλά και σε κάθε περιοχή.

Τέλος, ο βουλευτής χαιρέτισε την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με την οποία επιχειρείται να ρυθμιστεί πιο διεξοδικά το θέμα της επιτρεπόμενης απόστασης κεραιών από δημόσια σχολεία, με τη σύσταση ειδικής Επιτροπής, όπου θα μπορέσουν να γνωμοδοτήσουν επιστημονικά όλες συλλογικότητες ακόμη και οι τοπικές, με στόχο τη βέλτιστη λύση στο ζήτημα των ορίων εκπομπής των κεραιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση