Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στον αγιασμό των σχολείων ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου
Στον αγιασμό των σχολείων ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Στον αγιασμό των σχολείων ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκαν οι αγιασμοί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτριο Παλληκάρη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωάννη Σκρίμπα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιο Παπατόλια, παρακολούθησαν την αγιασμού στο Γυμνάσιο & Βελεστίνου.

Επίσης παρευρέθηκε στην του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡΦ Αθανάσιο Βλάχο.

Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα εμπόδια της φετινής χρονιάς, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, στην ανάγκη αγαστής συνεργασίας όλων των φορέων, συλλόγων και πολιτών και τόνισε ότι: «όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να βρούμε τον τρόπο, τις δράσεις και το σθένος για να αποδείξουμε στη νέα γενιά, ότι μπορούμε να αγωνιστούμε για το συλλογικό, μπορούμε να παλέψουμε για το μέλλον και να προσφέρουμε στην κοινωνία ανιδιοτελώς».

Στο ίδιο πλαίσιο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό, συμβάλλοντας εμπράκτως στην επίτευξη του αντικειμενικού στόχου για ολοκληρωμένη μόρφωση και γνώση, τονίζοντας, επί της ουσίας, ότι και οι γονείς, με τη σειρά τους, οφείλουν να στέκονται δίπλα στους μαθητές, αρωγοί και συμπαραστάτες.

Επισήμανε στα παιδιά ότι: «Με τις γνώσεις που θα αποκτήσουν θα βάλουν τις βάσεις για ένα καλύτερο “αύριο” δικό τους και του τόπου μας. Η ήταν και είναι μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, που βοηθάει να αναπτυχθούν και να διευρυνθούν οι γνώσεις, οι δυνατότητες και οι δεξιότητες του ανθρώπου μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Η όμως δεν σημαίνει μόνο συσσώρευση γνώσεων και δεξιοτήτων. Αποκτά νόημα μόνο όταν έχει ουσιαστική συμβολή στη διάπλαση του ήθους και στη διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση.

Αυτή η διάσταση αποκτά μεγαλύτερη σημασία σήμερα που βιώνουμε τη κοινωνία της γνώσης που καθιστά αυτού του είδους την Παιδεία, απαραίτητη για ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο ζωής και μιας βιώσιμης ανάπτυξης.
Εύχομαι στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, και επιτυχίες».

Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε στα σχολεία του Δήμου, από τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση