Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στο Βόλο ο Χρήστος Γιανναράς
Στο Βόλο ο Χρήστος Γιανναράς

Στο Βόλο ο Χρήστος Γιανναράς

Με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον φιλόσοφο και μουσικό Μένιο Μουρτζόπουλο, που οργανώνονται από το Ιστορικό Αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (13-14/11), θα βρεθεί στην πόλη ο γνωστός φιλόσοφος, συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής του Παντείου Χρήστος Γιανναράς.

Συνδεδεμένος με παλιά φιλία με τον Μένιο Μουρτζόπουλο, ο καθηγητής Γιανναράς θα μιλήσει την Παρασκευή 13/11, στις 5.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Ι.» στο κτίριο Παπαστράτου του Θεσσαλίας, με θέμα: «Η γνωριμία μου με τον Μένιο Μουρτζόπουλο – μια αφορμή για φιλοσοφικές και θεολογικές αναζητήσεις». Κατόπιν, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι σύγχρονος καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην το 1935. Σπούδασε Θεολογία στην και στη Βόννη και στο Παρίσι (Σορβόννη). Διδάκτωρ φιλοσοφίας της Faculté des lettres et sciences humaines του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και της Θεολογικής Σχολής του Α. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St Vladimir’s Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης και της Σχολής του της Βοστώνης.

Ήταν διευθυντής του περιοδικού Σύνορο, που εξέδωσε δώδεκα τεύχη από το 1964 ως το 1967. Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, αρχικά στο τότε ενιαίο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών και μετά στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Δίδαξε φιλοσοφική ορολογία, και μέθοδο, πολιτική και πολιτιστική διπλωματία. Επίσης, έχει διδάξει, ως επισκέπτης καθηγητής, στα πανεπιστήμια: Παρισίων, Γενεύης, Λωζάννης και Κρήτης. Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση.

Πολλά από τα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές .

Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Υποτροφιών “Alexander von Humboldt Stiftung”. Είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, καθώς επίσης και της Academie International des Sciences Humaines (Βρυξέλλες). Παρέμβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στις εφημερίδες, “Το Βήμα”, παλαιότερα, επί 13 χρόνια, και από το 1993 μέχρι σήμερα στην “Καθημερινή”, με παράλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έξι θετικά κρούσματα στα rapid-test στον Βόλο #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/HUoECWjxme -

  • Ομαλά η έναρξη Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/fjuUTf7If9 -

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

"Αλιεύοντας" την είδηση