Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο Βελεστίνο η ξύλινη πεζογέφυρα από το Χόρτο
Στο Βελεστίνο  η ξύλινη  πεζογέφυρα  από το Χόρτο

Στο Βελεστίνο η ξύλινη πεζογέφυρα από το Χόρτο

Στο ∆ήµο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα στο ρέμα Βελεστίνου θα μεταφερθεί η ξύλινη πεζογέφυρα απο το Χόρτο που είχε καταρρεύσει το 2006.

Η γέφυρα θα παραχωρηθεί από την μετά τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όπως αυτή αναρτήθηκε σήμερα στη “Διαύγεια”.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είχε αποστείλει στις 26 Μαΐου σχετικό έγγραφο με το οποίο αιτούνταν τη χορήγηση ξύλινης πεζογέφυρας, προκειµένου να επιτευχθεί η ασφαλής διέλευση των µαθητών και των κατοίκων της περιοχής στο κεντρικό ρέµα του οικισµού Βελεστίνου.

Το περιφερειακό συμβούλιο εκτός από το έγγραφο του Δήμου έλαβε υπόψιν του σειρά εγγράφων όπως το δελτίο απογραφής στο οποίο αναφέρεται ότι στο πλαίσιο του έργου «Αντιπληµµυρική Π.Σ. Βόλου και ευρύτερης περιοχής» και ειδικότερα με άρθρο περιλαμβάνεται «Πεζογέφυρα µε αντιανέµιους συνδέσµους γεφυρών», η οποία στο πλαίσιο της παραπάνω εργολαβίας τοποθετήθηκε στον οικισµό του Χόρτου.

Ωστόσο η της 8ης και 9ης Οκτωβρίου 2006 είχε ως αποτέλεσµα την κατάρρευση της πεζογέφυρας , η οποία απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε στο χώρο της Διεύθυνσης μεταφορών (περιοχή ΚΤΕΟ) όπου και βρίσκεται μέχρι ήµερα αποθηκευµένη.

Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση δωρεάς της ξύλινης πεζογέφυρας στο Δήµο Ρήγα Φεραίου, προκειμένου αυτή να τοποθετηθεί στο κεντρικό ρέµα του οικισµού Βελεστίνου.

Η ξύλινη πεζογέφυρα θα παραδοθεί στην υπάρχουσα κατάσταση από τη ∆/νση Τεχνικών Έργων της και Σποράδων, µε τη σύνταξη σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής και κοινοποίηση αυτού στη ∆/νση ∆ιοικητικού – Οικονοµικού, ενώ η δαπάνη για τη μεταφορά και την τοποθέτησή της θα βαρύνει το ∆ήµο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση