Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο Στέκι Μεταναστών στο Βόλο ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός της Αθήνας
Στο Στέκι Μεταναστών στο Βόλο ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός της Αθήνας

Στο Στέκι Μεταναστών στο Βόλο ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός της Αθήνας

Στο Στέκι Μεταναστών στο Βόλο (Ιωλκού 33) θα παρουσιαστεί  ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός της Αθήνας, την 15 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.
 Καλούνται  άτομα και συλλογικότητες, που θα ήθελαν να ιδρύσουν ή απλά να ενημερωθούν, για έναν ολοκληρωμένο συνεταιρισμό, που θα λειτουργεί οριζόντια.

Από 12:00 μέχρι 15:00 θα μιλήσουν για την πλατφόρμα της Faircoop και το κρυπτονόμισμα Faircoin και από 17:00 μέχρι 20:00 θα παρουσιαστεί ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός της Αθήνας.

Το πρόγραμμα 

12:00 – 15:00: FairCoop: Ο Συνεταιρισμός της Γης για τη δικαιοσύνη στην
Ο FairCoop είναι ένας ανοιχτός παγκόσμιος συνεταιρισμός, αυτο-οργανωμένος μέσα από το Διαδίκτυο ο οποίος παραμένει εκτός κρατικού-εθνικού ελέγχου.

Ο στόχος του είναι να κάνει τη μετάβαση σε ένα καινούριο κόσμο, να μειώσει τις οικονομικές και κοινωνικές αδικίες ανάμεσα στους ανθρώπους και την ίδια στιγμή, σταδιακά, να συνεισφέρει στο νέο παραγόμενο  οικονομικό πλούτο που θα είναι προσβάσιμος σε όλη την ανθρωπότητα σαν κοινό αγαθό.

Ο FairCoop υποστηρίζει ότι η μετάβαση σε ένα πιο δίκαιο νομισματικό σύστημα είναι το στοιχείο κλειδί.
Γι' αυτό το λόγο, προτάθηκε και το FairCoin ως το κρυπτονόμισμα πάνω στο οποίο βασίζει τις δράσεις αναδιανομής των πόρων του και το χτίσιμο ενός  νέου παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Ο Faircoop συνεργάζεται με διάφορες τοπικές ομάδες σε όλη την , για να χτιστούν Ολοκληρωμένοι Συνεταιρισμοί.
Για τον Faircoop, αυτό το νέο δίκτυο Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών, είναι μια σημαντική διαδικασία, που μπορεί να την στηρίξει, λόγω και της εμπειρίας πολλών μελών του, στον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας.

Στόχος , να δείξει στον κόσμο, πως μπορεί να ενωθεί , να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία των Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών και της Faircoop και με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά, την κουλτούρα και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας, να χτίσουν ένα δυνατό δίκτυο συνεταιρισμών στην , που θα είναι καλά δικτυωμένοι μεταξύ τους, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

17:00 – 20:00: Παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού της Αθήνας
Δημιουργούμε Ολοκληρωμένους Συνεταιρισμούς & παίρνουμε τη Ζωή μας στα χέρια μας!
Καλύπτουμε ολοκληρωμένα τις ανάγκες μας σε τροφή, , παιδεία, , , τεχνολογία, στέγαση, .

Μέλη του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού της Αθήνας και φίλοι από τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας (Cooperativa Integral Catalana), θα παρουσιάσουν τα βήματα που έχουν γίνει στην Αθήνα και στην Καταλονία, σχετικά με τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού.

 Στόχος της παρουσίασης, να ενημερώσει, να λύσει απορίες και να εμπνεύσει άτομα και συλλογικότητες στον Βόλο, να ξεκινήσουν ανάλογη προσπάθεια.

Με την παρουσίαση, θα απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:
– Τι είναι ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός;
– Ποια η φιλοσοφία του;
– Ποια τα πλεονεκτήματα για τα μέλη του;
– Ποιο το όραμα για το ;
– Σε ποιο στάδιο είναι η προσπάθεια σε Αθήνα & Ηράκλειο;
– Ποια θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα βήματα στον Βόλο;

Τα κρυπτο-νομίσματα

Πρόκειται για εικονικό χρήμα, που βασίζεται σε ένα ομότιμο και αποκεντρωμένο δίκτυο συναλλαγής με προστασία κρυπτογράφησης.

Αυτό σημαίνει, ότι δεν είναι ένα ‘χειροπιαστό' νόμισμα, αλλά ότι όλα ουσιαστικά λειτουργούν μέσω των υπολογιστών μας και του Διαδικτύου.  Δεύτερον, προστατεύεται με κρυπτογράφηση, εξ ου και το όνομα “κρυπτονόμισμα”.  Αυτός είναι ένας τρόπος, για να διασφαλιστεί το σύστημα και οι συναλλαγές μέσω μαθηματικών αλγορίθμων, που μετατρέπουν την πληροφορία, σε ένα κρυπτογραφημένο μπλοκ, αναγνώσιμο μόνο με το σωστό κλειδί, διαθέτοντας επίπεδο κρυπτογράφησης, που είναι αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί, με την τρέχουσα τεχνολογία που γνωρίζουμε.

Η καινοτομία και η κύρια διαφορά των κρυπτονομισμάτων, σε σύγκριση με τα κοινά κεντρικοποιημένα χρήματα, κατά πρώτο λόγο, είναι ότι τα κρυπτονομίσματα, ούτε αποθηκεύονται, ούτε ελέγχονται από κάποια κεντρική ή κράτος.  Σε αυτό το σύστημα, εσείς κατέχετε όλα τα χρήματά σας και το σύστημα είναι ασφαλές χάρη στην ομότιμη τεχνολογία Peer2Peer.

Δεύτερον, η παραχάραξη είναι προς το παρόν ανέφικτη.
Έτσι, τα κρυπτονομίσματα, μας προσφέρουν ανοσία, από παρεμβολές και το χειρισμό των κεντρικών τραπεζών και μας επιστρέφει την ελευθερία της οικονομικής μας διαχείρισης

Το FairCoin

Το FairCoin είναι ένα από τα πολλά κρυπτο-νομίσματα που κυκλοφορούν.  Σε αντίθεση όμως με τα υπόλοιπα, δεν επιτρέπει την εκμετάλλευσή του με σκοπό το κέρδος.  Επίσης, δεν προσφέρεται, σε όσους προσβλέπουν στην υπερσυσσώρευσή του, μέσω ενεργοβόρων υπολογιστικών συστημάτων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα, με το πιο γνωστό ψηφιακό νόμισμα, το BitCoin.

Αρχικά δημιουργήθηκαν 50.  000.  000 FairCoins το Μάρτιο του 2014, στη βάση μίας νέας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, με στόχο να προωθήσει και να βοηθήσει κάθε συνεργατική προσπάθεια, που σέβεται τις αξίες μας.  Ήδη, έχουν γίνει πολλές δωρεές, σε συνεργατικά εγχειρήματα, ως βοήθημα και η εβδομάδα προώθησης, που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ακόμη μία τέτοια προσπάθεια.
Πληροφορίες για το FairCoin https://fair.  coop/faircoin/

Πως γίνονται οι συναλλαγές?

Με την εγκατάσταση του ψηφιακού πορτοφολιού:

– Επίσημο ψηφιακό πορτοφόλι(για υπολογιστή): https://www.fair-coin.org
Προτείνεται σε περίπτωση που θέλετε να βοηθήσετε στη λειτουργία του συνολικού δικτύου, αλλά και για αποταμίευση.  Χρειάζεται backup ανά 50 συναλλαγές.  Μετά τις 21 μέρες αποταμίευσης, θα μπορείτε να δημιουργείτε νέα blocks και να λάβετε νέα νομίσματα

-Electrum wallet(για υπολογιστή): https://electrum.fair-coin.org/
Προτείνεται για χρήση σε καταστήματα και για αρχάριους χρήστες, ως μια πιο εύκολη και ασφαλή λύση ψηφιακού πορτοφολιού.

-Ψηφιακό πορτοφόλι (για android smartphone και tablets): https://fair.to/androidwallet

Χρήσιμο υλικό για το ψηφιακό πορτοφόλι: http://use.fair-coin.org/el/tutorials

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση