Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο Σ.Ε.Π.Α.Λ. του Πυροσβεστικού Σώματος η μετεγκατάσταση της Π.Υ. Βόλου
Στο Σ.Ε.Π.Α.Λ. του Πυροσβεστικού Σώματος η μετεγκατάσταση της Π.Υ. Βόλου

Στο Σ.Ε.Π.Α.Λ. του Πυροσβεστικού Σώματος η μετεγκατάσταση της Π.Υ. Βόλου

Απάντηση, στην κοινοβουλευτική της κ. Μακρή σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα και την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έδωσε το διά του υπουργού  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, εξετάστηκαν όλες οι προτεινόμενες λύσεις, μεταξύ αυτών και  η πρόταση του Δήμου , για τη δύο όμορων οικοπέδων ευρισκομένων στο Ο.Τ. 728 της πολεοδομικής ενότητας Μαχαιρίτσα, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου εκταρίου, συνολικής έκτασης 3.091,36 τετραγωνικών μέτρων για την ανέγερση των εγκαταστάσεων στέγασης της , η οποία τελικά έγινε αποδεκτή.

Ενδεικτικό δε, της βαρύνουσας σημασίας που αποδίδεται στο ως άνω ζήτημα από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής αλλά και το Υπουργείο, είναι το γεγονός, ότι το ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα(Σ.Δ.Ι.Τ.), έχει συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας (Σ.Ε.Π.Α.Λ.) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται από το Υπουργείο, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων και κατόπιν ιεράρχησης των υποβαλλόμενων αιτημάτων και αναγκών των περιφερειακών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες βελτιωτικές στις κτιριακές εγκαταστάσεις που χρήζουν ς ή και επισκευής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση