Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνεδρίασε το ΣΤΟ στον Δήμο Ρ.Φεραίου
Συνεδρίασε το ΣΤΟ στον Δήμο Ρ.Φεραίου

Συνεδρίασε το ΣΤΟ στον Δήμο Ρ.Φεραίου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23-11-2015 στο Βελεστίνο, στο Δημοτικό Κατάστημα η του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Συζητήθηκαν διεξοδικά και ελήφθησαν αποφάσεις σε θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ειδικότερα: Στον Σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό.

Στη τονίστηκε ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό καθώς επίσης και την καλύτερη οργάνωση της αντιπλημμυρικής προστασίας θα πρέπει να υπάρχει στενότερη συν όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως Πυροσβεστική Υπηρεσία, Περιφέρεια, Δασαρχείο, Δήμος και Αστυνομία. Επισημάνθηκε ότι θα δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Τοπικός Σταθμός στην περιοχή των Καναλίων για την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας Δημ. Παλληκάρης τόνισε πως ο Δήμος προμηθεύτηκε επαρκή ποσότητα αλατιού, η οποία θα διανεμηθεί στις τοπικές κοινότητες για την αντιμετώπιση τυχόν παγετού.

Τα του Δήμου είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων αλλά δεν επαρκούν για να καλύψουν όλη την περιοχή για το λόγο αυτό έχει συνάψει μνημόνιο συνς με όλους τους εμπλεκόμενους εργολήπτες – ιδιοκτήτες μηχανημάτων της περιοχής.

Επίσης στη συνεδρίαση τονίστηκε πως θα πρέπει όλα τα που θα κληθούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μεγάλη σημασία δόθηκε στη σύσταση – εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων, οι οποίες γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και σε με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που σε τέτοιες περιπτώσεις έχει και τον συντονισμό όλων των επιχειρήσεων, θα συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. προτάθηκε η μικροζωνοποίηση της περιοχής για καλύτερη διαχείριση της κατάστασης. Επίσης ανακοινώθηκε ότι έχει προβλεφθεί η επάνδρωση ενός οχήματος, το οποίο θα σταθμεύει στον κόμβο του Αερινού για επίλυση προβλημάτων που θα προκύπτουν επί της ς οδού.

Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εξήρε τη στενή συνεργασία όλων των υπηρεσιών για τον επιτυχή αποχιονισμό των οικισμών του Δήμου μας κατά την περίοδο της περσινής χιονόπτωσης 2014-2015.

Επεσήμανε τις άμεσες καθώς και τις προγραμματισμένες ενέργειες του Δήμου για την καλύτερη οργάνωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς επίσης και την αρτιότερη αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη για στενή και αμιγής συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση