Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στο Πολυτεχνείο Βόλου το Φεστιβάλ “Αναιρέσεις”
Στο Πολυτεχνείο Βόλου το Φεστιβάλ “Αναιρέσεις”

Στο Πολυτεχνείο Βόλου το Φεστιβάλ “Αναιρέσεις”

Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ “Αν” θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στον γνώριμο χώρο του Πολυτεχνείου στο Πεδίον του Άρεως, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου .

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου το ανοίγει τις πόρτες του στις 19:30 με την εκδήλωση «70 χρόνια από τη δολοφονία του Άρη Βελουχιώτη. Το δίλημμα επαναστατική ρήξη ή υποταγή ξανά στο προσκήνιο!» με ομιλητές τον Δημήτρη Γρηγορόπουλο από την ιδεο επιτροπή του ΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση και τον Δημήτρη Καλογιαννίδη, ιστορικό.
Στη συνέχεια, στις 21:30, στη σκηνή του θα βρεθούν στο αποκορύφωμα μιας μοναδικής συναυλιακής εμπειρίας οι Villagers of Ioannina City, μία πειραματική, ψυχεδελική, ροκ μπάντα από τα Ιωάννινα, που συνδυάζει τον post rock ήχο με την από την Ήπειρο όπως δεν τα έχει καταφέρει κανείς μέχρι τώρα και στίχους που εκφράζουν τον πόθο μιας ολόκληρης γενιάς για ριζική ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.

Μαζί τους οι Burn the Sun από την και οι ΟΜΑ, Mr.Pulse και Wild Orang από το Βόλο που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο πιο θορυβώδες live του φετινού Καλοκαιριού στην πόλη.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 6 Ιουνίου ξεκινά στις 18:00 με το «Attack στον εργασιακό μεσαίωνα. Η ανατρεπτική οργάνωση και δράση του κόσμου της επισφάλειας». Την εμπειρία από το κίνημα των επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων με την καθοριστική συμβολή της attack θα μας μεταφέρει Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, μέλος της συλλογικότητας.

Στις 19:30 θα διεξαχθεί η εκδήλωση «Για μία νέα διεθνή ενάντια σε ιμπεριαλισμό, φασισμό, εθνικισμό! Από το Ντονμπάς μέχρι το Κομπανί οι λαοί νικάν με το όπλο στο χέρι» με την παρουσία μελών των αποστολών σε Αν. Ουκρανία και Κομπανί στις οποίες συμμετείχε αποφασιστικά και η νΚΑ και το ΝΑΡ.

Ομιλητές θα είναι ο Κώστας Φουρίκος από το αντιφασιστικό καραβάνι στην Αν. Ουκρανία, ο Παύλος Αντωνόπουλος από το καραβάνι αλληλεγγύης στο Κομπανί και ο Πέτρος Μανιάτης μέλος της Αολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης.

Στις 22:00 το πρόγραμμα συνεχίζεται με προβολή ταινιών μικρού μήκους νέων σκηνοθετών.

Θα προβληθούν οι ταινίες Casus Belli, Iceberg, Chamomile και πολλές άλλες δημιουργίες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση