Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο Πειθαρχικό το πόρισμα της ΔΕΥΑΜΒ
Στο Πειθαρχικό το πόρισμα της ΔΕΥΑΜΒ

Στο Πειθαρχικό το πόρισμα της ΔΕΥΑΜΒ

Με ψήφους 9 υπέρ κι 2 κτά, αποφασίστηκε σήμερα στο ΔΣ τη να σταλεί το πόρισμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της επιχείρησης. Αρνητικά ψήφισαν οι κ.κ. Παντσιαντάς και Κουτσιφέλης, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα και είπε ότι υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, για μη πλημμελή παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του έργου.

Ο Μ. Πατσιαντάς ψήφισε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγο να παραπεμφθεί το πόρισμα στο Πειθαρχικό.

Ο προεδρος της και δημαρχος Βόλου Αχ. Μπέος είπε πως η υπόθεση αφορά προσωπικά δεδομένα, αλλά είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο στους υπαλλήλους, αλλά και σε δικαστικούς λειτουργούς, που έβγαλαν αυτές τις αποφάσεις, που όμως δε θέλω να σχολιάσω και πρόσθεσε: “Θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχει ξεκινήσει η νέα Δημοτική Αρχή με τον Άρειο Πάγο.
Σίγουρα είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Θεωρώ ότι έχουν πολιτική ευθύνη οι προηγούμενοι, γιατί δεν σύστησαν μια διερευνητική επιτροπή να αποδώσει ευθύνες ή όχι σ' αυτούς που δημιούργησαν αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Έχει γίνει δουλειά πάνω από έξι μήνες με μάρτυρες, με στοιχεία και έγγραφα και η πρότασή τους είναι τεκμηριωμένη. Θα την εξετάσουμε σήμερα.

Η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να κάνει δημόσιες σχέσεις. Ότι έχει σχέση με τη ΔΕΥΑΜΒ και το συμφέρον της πόλης, είμαστε κάθετοι και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Εκτός από τους δύο υπαλλήλους, ευθύνες για μένα υπάρχουν και σε πολιτικά προϊστάμενους, πολύ σύντομα θα εκδοθεί δελτίο Τύπου, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες τι συμβαίνει.

Πολύ σύντομα όμως, αναμένεται η απόφαση του Άρειου Πάγου και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, που έχει οδηγήσει τη ΔΕΥΑΜΒ σε ένα τέλμα, θα δοθεί ένα τέλος και μια δίκαια λύση.

Αν την υπόθεση κρίνουν δίκαιοι με αξιοκρατία, ήθος και ακεραιότητα, θεωρώ ότι θα υπολογιστεί ότι το έργο δεν παραλήφθηκε ποτέ, οι εργασίες δεν έγιναν, η ζητά χρήματα που δεν δικαιούται και υπάρχει συμπαιγνία.

Οφείλουμε να μπούμε στην ουσία και να μη στεκόμαστε στις τυπικές διαδικασίες, γιατί αυτό είναι δημόσιο χρήμα και πρέπει να εξεταστεί αν έγινε το έργο όπως προβλεπόταν και γιατί δεν παραλήφθηκε”.

ια το πόρισμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ., αντιδήμαρχος Βιολέττα , η οποία είπε ότι επειδή αυτές οι καταστάσεις αφορούν ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους, είναι πολύ λεπτά ζητήματα και γι' αυτό οι συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΜΒ είναι κλειστές.

Η ίδια έδειξε έκπληξη για τη διαρροή ακόμη και συγκεκριμένων ψήφων και δεν θέλησε να κάνει αποκαλύψεις, γιατί αυτό είναι αντιδεοντολογικό και τόνισε σε όσους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ότι δεν πλήττουν τη Δημοτική Αρχή, αλλά κάποιους ανθρώπους και οικογένειες που δεν θα έπρεπε και ταλαιπωρούνται γιατί υπάρχουν κάποιες νομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Διαψεύδει η Βιολέττα ότι παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ

Η αντιδήμαρχος και μελος του ΔΣ τη ΔΕΥΑΜΒ δήλωσε: “Εξεπλάγην όταν πληροφορήθηκα για τα δημοσιεύματα, που έγιναν σε ηλεκτρονικά και όχι σε έντυπα μέσα.

Η απόδειξη ότι δεν ισχύουν όσα γράφηκαν είναι ότι είμαι στη της ΔΕΥΑΜΒ για να ασκήσω τα καθήκοντά μου.

Η Δημοτική Ομάδα παραμένει αραγής και συμπαγής και δεν υπάρχει λόγος να γίνονται σενάρια περί αποχωρήσεων και παραιτήσεων. Εγώ δεν κατέθεσα κανένα έγγραφο στο Πρωτόκολλο, για παραίτηση και ούτε ο δήμαρχος με έχει παραιτήσει.

Η Δημοτική Ομάδα είναι συμπαγής και ας σταματήσουν όσοι ψάχνουν τέτοιους τρόπους για να την παραιτήσουν και δεν μπορούμε να λειτουργούμε με φήμες.

Είμαι εδώ και θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, όπως με εξέλεξαν οι δημότες και αν ποτέ υπάρξει διαφωνία μ' εμένα και τον δήμαρχο, θα το μάθετε πρώτα από μένα πρώτα. Είμαι άνθρωπος που έχω λόγο και ότι έχω να πω το λέω δημόσια».

Εποχές Μήτρου, Βούλγαρη και Σκοτινιώτη, η νέα Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να ζήσει. Είμαστε ένα για το καλό της πόλης.

Απόψεις, διαφωνίες και τριγμοί, μπορεί να υπάρχουν στη Δημοτική Ομάδα πριν τα Συμβούλια. Οι αποφάσεις όμως είναι ομόφωνες προς όφελος των πολιτών.

Λογικό είναι ο καθένας να λέει την άποψή του, αλλά μέχρι εκεί. Έξω οι αποφάσεις είναι ομόφωνες. Δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίζει ο καθένας ό,τι θέλει.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση