Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.μαθητές των Καναλίων και Κεραμιδίου
Στο μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.μαθητές  των  Καναλίων και Κεραμιδίου

Στο μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.μαθητές των Καναλίων και Κεραμιδίου

Τους ές των ηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων Καναλίων και Κεραμιδίου φιλοξένησε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου το μουσείο ΛΙΜΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΡ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ., στο πλαίσιο της 5ης Ιουνίου που έχει οριστεί ως .

Έτσι οι μικροί ές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το περιβάλλον.

Αρχικά, οι μαθητές γνώρισαν από κοντά δύο σημαντικούς ανθρώπους που με το έργο τους αναδεικνύουν και προβάλλουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό της ς. Πρόκειται, για τον αρχαιολόγο Γεώργιο Τουφεξή, ο οποίος κάνει στην παρακάρλια περιοχή και έχει αναδείξει τον προϊστορικό, νεολιθικό, λιμναίο οικισμό «Παλαιόσκαλα» και για τον γεωπόνο, συγγραφέα και περιηγητή-χαρτογράφο Χάρη Τζίκα, ο οποίος δημιουργεί χειρόγραφους χάρτες πρωτότυπους και μοναδικούς, που σε αυτούς ενσωματώνει κάθε γεωγραφική, λαογραφική ή άλλη πληροφορία για την περιοχή.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για το έργο τους στους μαθητές, ενώ το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. τους ανακήρυξε επίτιμα μέλη του για την πολύτιμη προσφορά τους στην ανάδειξη του λιμναίου πολιτισμού της ς και τη στήριξή τους στην ευόδωση των σκοπών του Μουσείου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση