Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Στο μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.μαθητές των Καναλίων και Κεραμιδίου
Στο μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.μαθητές  των  Καναλίων και Κεραμιδίου

Στο μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.μαθητές των Καναλίων και Κεραμιδίου

Τους των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων Καναλίων και Κεραμιδίου φιλοξένησε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου το μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ., στο πλαίσιο της 5ης Ιουνίου που έχει οριστεί ως .

Έτσι οι μικροί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το .

Αρχικά, οι μαθητές γνώρισαν από κοντά δύο σημαντικούς ανθρώπους που με το τους αναδεικνύουν και προβάλλουν το και τον πολιτισμό της Κάρλας. Πρόκειται, για τον Γεώργιο Τουφεξή, ο οποίος κάνει στην παρακάρλια περιοχή και έχει αναδείξει τον προϊστορικό, νεολιθικό, λιμναίο οικισμό «Παλαιόσκαλα» και για τον γεωπόνο, συγγραφέα και περιηγητή-χαρτογράφο Χάρη Τζίκα, ο οποίος δημιουργεί χειρόγραφους χάρτες πρωτότυπους και μοναδικούς, που σε αυτούς ενσωματώνει κάθε γεωγραφική, λαογραφική ή άλλη πληροφορία για την περιοχή.

Οι δύο μίλησαν για το τους στους μαθητές, ενώ το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. τους ανακήρυξε επίτιμα μέλη του για την πολύτιμη προσφορά τους στην ανάδειξη του λιμναίου πολιτισμού της Κάρλας και τη στήριξή τους στην ευόδωση των σκοπών του Μουσείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση