Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Στο μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.μαθητές των Καναλίων και Κεραμιδίου
Στο μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.μαθητές  των  Καναλίων και Κεραμιδίου

Στο μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.μαθητές των Καναλίων και Κεραμιδίου

Τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων Καναλίων και Κεραμιδίου φιλοξένησε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου το μουσείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ., στο πλαίσιο της 5ης Ιουνίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Έτσι οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το περιβάλλον.

Αρχικά, οι μαθητές γνώρισαν από κοντά δύο σημαντικούς ανθρώπους που με το έργο τους αναδεικνύουν και προβάλλουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Κάρλας. Πρόκειται, για τον αρχαιολόγο Γεώργιο Τουφεξή, ο οποίος κάνει ανασκαφές στην παρακάρλια περιοχή και έχει αναδείξει τον προϊστορικό, νεολιθικό, λιμναίο οικισμό «Παλαιόσκαλα» και για τον γεωπόνο, συγγραφέα και περιηγητή-χαρτογράφο Χάρη Τζίκα, ο οποίος δημιουργεί χειρόγραφους χάρτες πρωτότυπους και μοναδικούς, που σε αυτούς ενσωματώνει κάθε γεωγραφική, λαογραφική ή άλλη πληροφορία για την περιοχή.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για το έργο τους στους μαθητές, ενώ το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. τους ανακήρυξε επίτιμα μέλη του για την πολύτιμη προσφορά τους στην ανάδειξη του λιμναίου πολιτισμού της Κάρλας και τη στήριξή τους στην ευόδωση των σκοπών του Μουσείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανεγερθεί στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας - https://t.co/uQ4ko3ztLO -

  • Μυστηριώδεις παρενέργειες της COVID-19 στον εγκέφαλο - https://t.co/BD9Va6s8Rx -

  • - https://t.co/iGfnaC2SYq -

"Αλιεύοντας" την είδηση