Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την ανάπτυξη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου
Στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την ανάπτυξη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την ανάπτυξη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Τη συμμετοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Διαδημοτική Συνεργασία “ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Η συμμετοχή του Δήμου στο συγκεκριμένο δίκτυο στόχο έχει την δημιουργία και στήριξη διαδημοτικών συνεργασιών με αναπτυξιακό καθαρά προσανατολισμό.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας μετά την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που πλέον θα πάρει σάρκα και οστά μετά την του Δ.Σ σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Σήμερα οι δημότες απαιτούν ουσιαστικότερο ρόλο προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Ένας σύγχρονος δεν πρέπει να δραστηριοποιείται μόνο στους γνωστούς παραδοσιακούς τομείς, αλλά και σε νέους τομείς όπως η οικονομική και η απασχόληση στη περιοχή τους, η προστασία του περιβάλλοντος, η βελτίωση των υποδομών, η αναβάθμιση ποιότητας ζωής, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των πολιτών σε τομείς όπως ο αθλητισμός και οι πολιτιστικές δραστηριότητες.

Είναι όμως προφανές ότι για να ανταποκριθεί η αυτοδιοίκηση στο νέο αυτό ρόλο που επιβάλλει η , χρειάζονται πρόσθετοι πόροι που δεν μπορούν κατά κανόνα να καλυφθούν μόνο από τις Εθνικές και Κοινοτικές επιχορηγήσεις και τα έσοδα του προϋπολογισμού των Δήμων. Προκύπτει επομένως η ανάγκη προσφυγής σε άλλες πηγές χρηματοδότησης όπως είναι και διαδημοτικές συνεργασίες.

Στα άμεσα και έμμεσα κοινωνικά οφέλη με έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ως δημοτική αρχή, έχουμε αποφασίσει να αξιοποιήσουμε κάθε εργαλείο που μας παρέχεται διότι απώτερος στόχος μας είναι ο Ρήγα Φεραίου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που δίνεται να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Ευκαιρία για τη δημιουργία υποδομών που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και παράλληλα θα τονώνουν την τοπική οικονομία δημιουργώντας εξίσου νέες θέσεις εργασίας.

Για εμάς αποτελεί μονόδρομο η ποιότητας, η κοινωνική προσφορά σε ειδικές ομάδες χρηστών (μαθητές, σχολεία, ΑΜΕΑ, , κ.λπ.), η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου προς πολίτες και φορείς άλλων περιοχών καθώς και η ενίσχυση διαδημοτικών σχέσεων και η ενίσχυση διεθνών σχέσεων.

Ως κοινός των προσπαθειών και των συνεργασιών μας, η μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους και η ισόρροπη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση