Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο αρχείο η προεκλογική μήνυση Μπέου κατά Σκοτινιώτη
Στο αρχείο η προεκλογική μήνυση Μπέου κατά Σκοτινιώτη

Στο αρχείο η προεκλογική μήνυση Μπέου κατά Σκοτινιώτη

 

Απορρίφθηκε η έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση,  που ο Α. είχε καταθέσει  κατά   την προεκ περίοδο των δημοτικών εκλογών εναντίον  του Π. Σκοτινιώτη.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο δεύτερος, αναφερόμενος στη Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ικανο έλαβα γνώση της Διάταξης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, με την οποία  απορρίπτεται η έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, την οποία, κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, είχε καταθέσει εναντίον  μου (αλλά και εναντίον του κ. Αρχιμήδη Καρεκλίδη) ο Α. . Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι αμέσως μετά την υποβολή της έγκλησης, ο κ. Μπέος είχε ζητήσει, με δημόσια δήλωσή του, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2014, τη σύλληψή μου και την κίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου!

Με τη Διάταξη του κ. Εισαγγελέα διαπιστώνεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή όλες οι εκφράσεις που χρησιμοποίησα σε συνεντεύξεις μου, συνιστούν αξιολογικούς χαρακτηρισμούς  της ς παρουσίας του Α. Μπέου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη Διάταξη, «οι αναφορές στη Χρυσή , μαύρο μέτωπο, γκεμπελίστικο προπαγανδιστικό μηχανισμό, σκοτεινό παρασκήνιο, κλπ. συνιστούν αξιολόγηση της παρουσίας του εγκαλούντα (Α. Μπέου), την οποία ο εγκαλούμενος (δηλαδή εγώ) χαρακτηρίζει ακροδεξιά και φασίζουσα, εξ ου και  η αναφορά στο κόμμα της Χρυσής ς … Περαιτέρω οι αναφορές  σε δημόσιες πτυχές του πολιτικού και κοινωνικού βίου του υποψηφίου τότε Δημάρχου (Α. Μπέου) είναι θεμιτές, ως εκφράζουσες δικαιολογημένο ενδιαφέρον και αυτές είναι οι αναφορές σε υποθέσεις για τις οποίες είναι γνωστό από σωρεία δημοσιευμάτων και δηλώσεων του ιδίου του εγκαλούντα ότι είναι κατηγορούμενος. Αυτές είναι οι υποθέσεις περί στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, η συμπλοκή του με άλλο πρόσωπο σε νυχτερινό κατάστημα κλπ.,  με συνοδή απαξιωτική αναφορά ως απάδουσα σε Δήμαρχο. Πολύ περισσότερο δικαιολογημένη ήταν  η δημοσίευση συνεντεύξεων από τον δεύτερο εγκαλούμενο  (Α. Καρεκλίδη) για τους ίδιους ως άνω λόγους».

Το περιεχόμενο της Διάταξης του κ. Εισαγγελέα αποτελεί μια πρώτη απόδειξη των αθέμιτων μεθόδων που χρησιμοποίησε στην προεκλογική περίοδο ο Α. Μπέος. Και έπεται η συνέχεια, και μάλιστα σύντομα.

Είναι ταυτόχρονα μια πρώτη του δύσκολου και δυστυχώς μοναχικού, σε όλο τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, αγώνα που δώσαμε για να αποκαλύψουμε στην τοπική κοινή τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του Α. Μπέου, όταν σε άλλες παρατάξεις κυριαρχούσε ο πολιτικός καιροσκοπισμός».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση