Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στο αρχείο η προεκλογική μήνυση Μπέου κατά Σκοτινιώτη
Στο αρχείο η προεκλογική μήνυση Μπέου κατά Σκοτινιώτη

Στο αρχείο η προεκλογική μήνυση Μπέου κατά Σκοτινιώτη

 

Απορρίφθηκε η έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση,  που ο Α. είχε καταθέσει  κατά   την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών εναντίον  του Π. Σκοτινιώτη.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο δεύτερος, αναφερόμενος στη Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ικανοποίηση έλαβα γνώση της Διάταξης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, με την οποία  απορρίπτεται η έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, την οποία, κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, είχε καταθέσει εναντίον  μου (αλλά και εναντίον του κ. Αρχιμήδη Καρεκλίδη) ο Α. Μπέος. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι αμέσως μετά την υποβολή της έγκλησης, ο κ. είχε ζητήσει, με δημόσια δήλωσή του, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2014, τη σύλληψή μου και την κίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου!

Με τη Διάταξη του κ. Εισαγγελέα διαπιστώνεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή όλες οι εκφράσεις που χρησιμοποίησα σε συνεντεύξεις μου, συνιστούν αξιολογικούς χαρακτηρισμούς  της πολιτικής παρουσίας του Α. Μπέου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη Διάταξη, «οι αναφορές στη Χρυσή Αυγή, μαύρο μέτωπο, γκεμπελίστικο προπαγανδιστικό μηχανισμό, σκοτεινό παρασκήνιο, κλπ. συνιστούν πολιτική αξιολόγηση της παρουσίας του εγκαλούντα (Α. Μπέου), την οποία ο εγκαλούμενος (δηλαδή εγώ) χαρακτηρίζει ακροδεξιά και φασίζουσα, εξ ου και  η αναφορά στο κόμμα της Χρυσής Αυγής … Περαιτέρω οι αναφορές  σε δημόσιες πτυχές του πολιτικού και κοινωνικού βίου του υποψηφίου τότε Δημάρχου (Α. Μπέου) είναι θεμιτές, ως εκφράζουσες δικαιολογημένο ενδιαφέρον και αυτές είναι οι αναφορές σε υποθέσεις για τις οποίες είναι γνωστό από σωρεία δημοσιευμάτων και δηλώσεων του ιδίου του εγκαλούντα ότι είναι κατηγορούμενος. Αυτές είναι οι υποθέσεις περί στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, η του με άλλο πρόσωπο σε νυχτερινό κατάστημα κλπ.,  με συνοδή απαξιωτική αναφορά ως απάδουσα σε Δήμαρχο. Πολύ περισσότερο δικαιολογημένη ήταν  η δημοσίευση συνεντεύξεων από τον δεύτερο εγκαλούμενο  (Α. Καρεκλίδη) για τους ίδιους ως άνω λόγους».

Το περιεχόμενο της Διάταξης του κ. Εισαγγελέα αποτελεί μια πρώτη απόδειξη των αθέμιτων μεθόδων που χρησιμοποίησε στην προεκλογική περίοδο ο Α. Μπέος. Και έπεται η συνέχεια, και μάλιστα σύντομα.

Είναι ταυτόχρονα μια πρώτη του δύσκολου και δυστυχώς μοναχικού, σε όλο τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, αγώνα που δώσαμε για να αποκαλύψουμε στην τοπική κοινή τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του Α. Μπέου, όταν σε άλλες παρατάξεις κυριαρχούσε ο πολιτικός καιροσκοπισμός».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση