Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μαγνησίας ο Δήμος Σκοπέλου
Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μαγνησίας ο Δήμος Σκοπέλου

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μαγνησίας ο Δήμος Σκοπέλου

  Στο τριήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μαγνησίας «Μαγνησία 2030 – Αναπτυξιακές Προοπτικές», που διοργάνωσε στην , το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με αφορμή τη συμπλήρωση χρόνων από την ίδρυσή του, συμμετείχε ο  Δήμος Σκοπέλου, τον οποίο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης.  

Στις εργασίες του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο γ.γ. Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο γ.γ. ς Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γ.γ. Τουρισμού Κώστας Λούλης, ο Θεσσαλίας , ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Σάκης Ζλατούδης.

Το Συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχε τέσσερις Θεματικές Ενότητες:

  1. Την Ανάπτυξη της Μαγνησίας.
  2. Τον Πρωτογενή Τομέα και το Περιβάλλον.
  3. Τον Τουρισμό.
  4. Τις Ευκαιρίες και την Επιχειρηματικότητα.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου ακούστηκαν εισηγήσεις που αφορούσαν τις προοπτικές ανάπτυξης της Μαγνησίας, την ανάπτυξη του Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Τομέα, το Περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση της αναπτυξιακής εκπαίδευσης, τις νέες μορφές λειτουργίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων με ένα νέο πλαίσιο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη με επίκεντρο την θαλάσσια , στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα και των νησιών, τον τρόπο με τον οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται μοχλός Ανάπτυξης, τον ρόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την επίδραση του στην ανάπτυξη της περιοχής και φυσικά συζητήθηκαν θέματα Τουρισμού και ειδικότερα θέματα που αφορούν τον Θαλάσσιο Τουρισμό (Μαρίνες, Τουριστικοί Λιμένες, Αγκυροβόλια κ.α.)

Επίσης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης είχε σημαντικές συναντήσεις με:

  1. Τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, με τον οποίον συζήτησαν θέματα που αφορούν τα λιμάνια της Σκοπέλου.
  2. Τον γενικό γραμματέα ς Πολιτικής  Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν οικονομικά θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑ Σκοπέλου.
  3. Τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κώστα Λούλη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Τουρισμό και τους Τουριστικούς Λιμένες.

Ο γενικός Τουρισμού  Κώστας Λούλης, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου του Δήμου , πάντοτε ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε ότι κι αν του ζητήθηκε από τον Δήμο Σκοπέλου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Σκόπελο και να συμμετάσχει σε Σύσκεψη με θέματα της αρμοδιότητάς του και όχι μόνο, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον γ.γ. Τουρισμού   Κώστα Λούλη και θα υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

"Αλιεύοντας" την είδηση