Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο 70% η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα της Μαγνησίας
Στο 70% η πληρότητα στα τουριστικά  καταλύματα της Μαγνησίας

Στο 70% η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα της Μαγνησίας

Στο 70% κυμάνθηκε η πληρότητ στ τουριστικά κατα της Μαγνησίας, το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Γ. Ζαφείρη , ο οποίος είπε ότι τα ποσοστά ήταν λίγο χαμηλότερα από αυτά των Χριστουγέννων.

«Σε σχέση με τα , οι πληρότητες κυμάνθηκαν σε λίγο μικρότερα ποσοστά. Άγγιξαν το 70% κι αυτό διότι, είχαμε κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, από κάποιους που φοβήθηκαν να ταξιδέψουν, καθώς τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης μετέφεραν μία εικόνα που δεν ίσχυε για το Νομό μας. Εμείς βέβαια, διευκρινίζαμε ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, αλλά κάποιοι φοβήθηκαν να ταξιδέψουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανέφερε ότι στην προσέλευση κόσμου, συνετέλεσε η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου από την , οι εκδηλώσεις του Δήμου και η μορφολογία του Νομού που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ενώ πρόσθεσε ότι για τα Θεοφάνεια οι πληρότητες αγγίζουν το 50 – 60%.

Συνάντηση με Παπανάτσιου

Ο κ. Ζαφείρης, αναφέρθηκε και στην φοροκαταιγίδα που ξεκίνησε από 1η του μήνα, τονίζοντας ότι οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες ζητούν επιτέλους να ληφθεί απόφαση για τον ακατάσχετο λογαριασμό.

Όπως σημείωσε «Είναι κοινό αίτημα δικό μας και των επαγγελματιών και επειδή στο νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται, είναι ο . Να υπάρχει ένας γενικός λογαριασμός, ακατάσχετος, για να μπορούμε να πληρώνουμε τα λειτουργικά έξοδα και τις υποχρεώσεις. Πλέον και οι πληρωμές του προσωπικού, θα γίνονται μέσω τράπεζας. Δεν γίνεται για μικρές οφειλές, δε μιλάμε για εκατομμύρια, να κατάσχονται τα χρήματα και να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε. Ζητάμε να υπάρχει ένας , αλλιώς θα οδηγηθούμε σε λουκέτα. Η ανάπτυξη έρχεται από τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά θα πρέπει να τις βοηθήσει το κράτος».

Σύμφωνα με έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που είχε γίνει πριν δύο χρόνια είχαν βρεθεί πάνω από 300 παράνομα τουριστικά κατα στη Μαγνησία (χωρίς τις προβλεπόμενες ). Ο κ. Ζαφείρης είπε ότι «Η κα. Κουντουρά είχε θέσει κάποιους φραγμούς, αλλά ποιος θα κάνει έλεγχο σε όλα τα τουριστικά καταλύματα που εμφανίζονται και λειτουργούν;»

Τέλος είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα επιδιωχθεί συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, για να συζητηθούν τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση