Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο 4ο ΕΠΑΛ ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου
Στο 4ο ΕΠΑΛ ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου

Στο 4ο ΕΠΑΛ ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου

Στους καθηγητές του 4ου ΕΠΑΛ μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Μαγνησία Κώστας Στεργίου, μετά το τέλος του αγιασμού στο σχολείο στον οποίο παραβρέθηκε.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ παρουσίασε τις αντιλαίκές αλλαγές που θα έρθουν στο σύστημα μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και μέσα από ερωτήσεις των καθηγητών, απάντησε συγκεκριμένα στις αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης αλλά και στις μειώσεις των συντάξεων που θα επέλθουν.

Ο Κώστας Στεργίου τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ λέει σήμερα στο λαό ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσει καλύτερα, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες και διευρυμένες ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, που καθορίζονται από την υψηλή παραγωγικότητα της εργασίας, το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης της τεχνολογίας και της τεχνικής σε όλους τους τομείς.

Αυτός ο δρόμος σημείωσε, που είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει στην πραγματική λαϊκή ευημερία, περνάει μέσα από τη ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους. Προϋποθέτει να αλλάξει χέρια η εξουσία, να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό.

Προϋποθέτει να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και να απαλλαγεί ο λαός από το βραχνά του χρέους, διαγράφοντάς το μονομερώς. Κάθε εμπόδιο, κάθε ανάχωμα προς αυτήν την κατεύθυνση χρειάζεται να παραμεριστεί. Να γίνουν βήματα στην οργάνωση της λαϊκής πάλης σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, με ισχυρό ΚΚΕ. Σ’ αυτό θα συμβάλει και το δυνάμωμα του ΚΚΕ στις εκλογές.

Ένα από τα βασικά στοιχεία στην προεκλογική καμπάνια των κομμάτων που στήριξαν διαχρονικά επιλογές σε βάρος του λαού και ψήφισαν μνημόνια, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ είναι ότι αν κληθούν να σχηματίσουν ή να συμμετέχουν σε κυβέρνηση, θα προωθήσουν όπως ισχυρίζονται την «αναδιανομή του εισοδήματος» και την «κοινωνική δικαιοσύνη».

Αραδιάζουν, μάλιστα, μια σειρά από μέτρα, απ’ αυτά που σκέφτονται να εντάξουν στα λεγόμενα «αντισταθμιστικά», ή στα «παράλληλα προγράμματά» τους, που είναι το «παράλληλο δούλεμα» των κομμάτων αυτών, για να πείσουν το λαό ότι έχουν καλές προθέσεις και ότι μετά τις εκλογές θα «απαλύνουν» τον πόνο από την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου και των προηγούμενων μνημονίων.

Δηλαδή, αφού «έκαψαν» κυριολεκτικά το λαό με την πολιτική τους, τώρα του λένε πως θα τον αλείψουν με λάδι. Το θράσος τους δεν έχει όρια και πρέπει να απαντηθεί και στην κάλπη. Πολύ περισσότερο που με το νέο πακέτο στα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό που ακολουθεί μετά τις εκλογές, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα βρεθούν σε ακόμα χειρότερη μοίρα.

Ο Κώστας Στεργίου κάλεσε τους καθηγητές να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη για να δείξουν ότι δεν δίνουν άφεση αμαρτιών στις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν μέχρι σήμερα από όλα τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ), να ανοίξουν τον δρόμο μέσα από ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε από την επόμενη ημέρα να οργανωθεί η πάλη για την αντίσταση και η ανατροπή των παλιών και νέων μέτρων, όλων των μνημονίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση