Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στις εργασίες του συνεδρίου “ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα” ο Αθανάσιος Ζλατούδης
Στις εργασίες του συνεδρίου “ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα” ο Αθανάσιος Ζλατούδης

Στις εργασίες του συνεδρίου “ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα” ο Αθανάσιος Ζλατούδης

Στις του συνεδρίου “ΕΛΛΗΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ -Η Επόμενη Μέρα”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών ησιών και του Δήμου Σκιάθου ο   .

Στόχος, η ανάδειξη των ωφελειών που μπορούν να προκύψουν από την ένταξη στο Cluster όλων των λιμένων που φιλοξενούν ή θέλουν να φιλοξενήσουν , προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας της κρουαζιέρας, να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των λιμένων και να προωθήσει η καινοτομία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζλατούδης ανέδειξε το μέγεθος της χαμένης οικονομικής υπεραξίας τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς και τις εταιρείες όσο και για όλη την εθνική , ως της έως τώρα μη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην κρουαζιέρα.

Τόνισε δε την αναγκαιότητα δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την συνεργιών,ιδιαίτερα σε θέματα διασύνδεσης τουριστικής ς προορισμών, φορέων διαχείρισης προορισμών και φορέων διαχείρισης λιμένων, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενιαίου συντονιστικού φορέα για την προώθηση της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν η ψηφιακή εφημερίδα theSeaNation.gr, ενώ η όλη εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π)-COSCO και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.)

Οι έλαβαν χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα.

Σε επίπεδο χερσαίας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, μέλος  της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι μόνο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.).

Η Σκιάθος δέχεται μόλις το 2% και η Σκόπελος το 1% των αφίξεων της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση