Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στις εργασίες του συνεδρίου “ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα” ο Αθανάσιος Ζλατούδης
Στις εργασίες του συνεδρίου “ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα” ο Αθανάσιος Ζλατούδης

Στις εργασίες του συνεδρίου “ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα” ο Αθανάσιος Ζλατούδης

Στις του συνεδρίου “ΕΛΛΗΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ -Η Επόμενη Μέρα”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών ησιών και του Δήμου Σκιάθου ο   Αθανάσιος Ζλατούδης.

Στόχος, η ανάδειξη των ωφελειών που μπορούν να προκύψουν από την ένταξη στο Cluster όλων των λιμένων που φιλοξενούν ή θέλουν να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας της ς, να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των λιμένων και να προωθήσει η καινοτομία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζλατούδης ανέδειξε το μέγεθος της χαμένης οικονομικής υπεραξίας τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς και τις εταιρείες όσο και για όλη την εθνική οικονομία, ως αποτέλεσμα της έως τώρα μη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην .

Τόνισε δε την αναγκαιότητα δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργιών,ιδιαίτερα σε θέματα διασύνδεσης τουριστικής ς προορισμών, φορέων διαχείρισης προορισμών και φορέων διαχείρισης λιμένων, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενιαίου συντονιστικού φορέα για την προώθηση της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν η εφημερίδα theSeaNation.gr, ενώ η όλη εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Λιμένος (Ο.Λ.Π)-COSCO και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.)

Οι έλα χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα.

Σε επίπεδο χερσαίας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, μέλος  της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι μόνο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.).

Η Σκιάθος δέχεται μόλις το 2% και η Σκόπελος το 1% των αφίξεων της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση