Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στηρίζει την κυβέρνηση η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ
Στηρίζει την κυβέρνηση η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Στηρίζει την κυβέρνηση η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

“Καλούμε τους του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν με την ψήφο τους στη Βουλή την της Αριστεράς και τις επιλογές της, συναισθανόμενοι τις ευθύνες τους σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές.”

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. και προσθέτει: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε ανεπιφύλακτα σήμερα την ύπαρξη της ς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αποτελεί την μοναδική εγγύηση για τη συνέχιση πολιτικών με στόχο την αναδιανομή και την φορολόγηση του πλούτου, την προστασία των κοινωνικά ασθενέστερων, το χτύπημα της διαπλοκής, τον εκδημοκρατισμό του τοπίου στο χώρο των ΜΜΕ, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών και την τιμωρία αυτών που οδήγησαν την μας σε αυτή την κατάσταση.

Την ίδια στάση με εμάς τηρεί και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, επειδή γνωρίζει καλά όλα τα παραπάνω.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αλλάζει, δίνοντας το έναυσμα για την ανατροπή στην Ευρώπη.»

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Είναι απολύτως αναμενόμενο να υπάρχουν απορίες, προβληματισμοί, επιφυλάξεις, ακόμα και πρόσκαιρα συναισθήματα απογοήτευσης στον οργανωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζονται τόλμη και ειλικρίνεια οι οποίες πρέπει να οδηγήσουν σε αυτοκριτική, εντοπισμό των τακτικών λαθών, ακόμα και σε του τμήματος της στρατηγικής μας που προφανώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το κόμμα μας θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να χαράξει μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες ( Κ.Ε. ή συνέδριο) την περαιτέρω πορεία του.

Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι η άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας και η ανευθυνότητα απέναντι στη χώρα και στην παράταξη, ιδιαίτερα όταν αυτά εκδηλώνονται από κορυφαία στελέχη και . Η άρνηση στήριξης στην κυβέρνηση σε συνδυασμό με την απόλυτη απουσία πρότασης σοβαρού εναλλακτικού σχεδίου, οι προσωπικές επιλογές σε κρίσιμες ψηφοφορίες, ο διαχωρισμός των μελών και στελεχών σε λιγότερο και περισσότερο αποφασισμένους να αγωνιστούν, αποτελούν άκρως αρνητικά φαινόμενα τα οποία βρίσκονται στον αντίποδα των αξιών της Αριστεράς.

H κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια πολύ σκληρή μάχη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας, με σκοπό μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα τερμάτιζε το καθεστώς της λιτότητας .

Στην εξέλιξη αυτής της διαπραγμάτευσης σημειώθηκαν σημαντικές επιτυχίες, Το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και η αδιέξοδη καταδίκης της σε προγράμματα που αναπαράγουν την ύφεση διεθνοποιήθηκαν και βρέθηκαν στο της παγκόσμιας προσοχής. Παρά την πολιτική μοναξιά της μοναδικής αριστερής κυβέρνησης ανάμεσα στις χώρες της ς και της Ε.Ε., σημειώθηκαν σημαντικές ρωγμές μεταξύ των εταίρων μας που αναδείχτηκαν κυρίως στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβούλιου, αλλά και στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο ελληνικός λαός στήριζε την κυβέρνηση του, επειδή έβλεπε τον επίμονο αγώνα που η τελευταία έδινε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Κορυφαία στιγμή αυτής της στήριξης υπήρξε το δημοψήφισμα που απέρριψε τελεσίγραφα και έδωσε εντολή για συνέχιση της διαπραγμάτευσης με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με δεδομένο τον συντριπτικό σε βάρος της χώρας μας συσχετισμό δύναμης, οι δανειστές μας προχώρησαν σε έναν αμείλικτο τελικό εκβιασμό με όπλο την οικονομική ασφυξία. Το δίλημμα που αντιμετώπισε η Ελληνική κυβέρνηση ήταν ή να συναινέσει σε μια συμφωνία που περιέχει πάρα πολλές αρνητικές πλευρές ή να αφήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την άτακτη χρεοκοπία, η οποία θα οδηγούσε σε ανυπολόγιστη καταστροφή.

Η συμφωνία που επετεύχθη ακύρωνε το σχέδιο των πιο εξτρεμιστικών δυνάμεων, του Σόιμπλε και των συμμάχων του, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Σε αυτή την εξαιρετικά επώδυνη συμφωνία περιέχονται τα παρακάτω επιμέρους θετικά σημεία: Η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για μια τριετία, η συζήτηση από τον Οκτώβριο για την αναδιάρθρωση του χρέους και το επενδυτικό αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δις ευρώ.
Παρά την ύπαρξη αυτών των πλευρών, η αλήθεια είναι πως η συμφωνία περιέχει πολλά κοινωνικά άδικα και αντιαναπτυξιακά μέτρα, τα οποία θα εντείνουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Η κυβέρνηση δεν το αποκρύπτει, δεν καμώνεται πως τα μέτρα έχουν θετικό πρόσημο.

Η επαναδιαπραγμάτευση αυτής της συμφωνίας σε βάθος χρόνου που είναι αδύνατον να προβλέψουμε σήμερα, όταν τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί θα γίνονται ορατά και οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη πιθανόν θα είναι καλύτεροι από σήμερα, δεν μπορεί παρά να αποτελεί πτυχή της πολιτικής της κυβέρνησης και των διεκδικήσεων των κινημάτων. Από όλη την Ευρώπη μας στηρίζουν σε αυτή τη μάχη και ζητούν να κρατήσουμε. Η Ευρώπη αλλάζει και η Ελληνική κυβέρνηση συνέβαλε αποφασιστικά σε αυτό. Όλοι, ακόμα και η Μέρκελ σε πρόσφατες δηλώσεις της , αποδέχονται πλέον την αναδιάρθρωση του χρέους, και μάλιστα ως Ευρωπαϊκό και όχι μεμονωμένο Ελληνικό ζήτημα, όπως το έθετε ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση