Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στήριξη της ΟΕΒΕΜ στο αίτημα του Συλλόγου Χρυσοχόων & Ωρολογοποιών Μαγνησίας
Στήριξη της ΟΕΒΕΜ στο αίτημα του Συλλόγου Χρυσοχόων & Ωρολογοποιών Μαγνησίας

Στήριξη της ΟΕΒΕΜ στο αίτημα του Συλλόγου Χρυσοχόων & Ωρολογοποιών Μαγνησίας

 

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (Μ) σε συνέχεια ς με τον Σύλλογο Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας, στηρίζει το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click inside.

Θεωρούμε ότι το αίτημα των Χρυσοχόων είναι λογικό και δίκαιο. Είναι επιτακτική ανάγκη για την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών,  να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click inside στις περιοχές που χαρακτηρίζονται αυξημένου επιδημιολογικά κινδύνου (επιπέδου Β). Γιατί πέραν από οτιδήποτε δημιουργούνται και θέματα ασφαλείας λόγω της φύσεως των εμπορευμάτων του κλάδου. Υπόμνημα κατατέθηκε από την Μ σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας.

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν.Μαγνησίας, η οποία κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

[…]Η σας για λειτουργία της λιανικής πώλησης του κλάδου μας, με τη μέθοδο click away, στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικά κινδύνου (επιπέδου Β), όπου από χθες βρέθηκαν ακόμη και περιοχές που δεν έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, αποτελούν τη χαριστική βολή, καθώς η πλειονότητα των καταστημάτων του κλάδου μας δεν διαθέτει e-shops, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά καθ' όλη τη διάρκεια των νέων περιοριστικών μέτρων. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα της μη ένταξής μας στο καθεστώς λειτουργίας click inside κατά την πολύτιμη και κρίσιμη περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Η μη συμπερίληψή μας συντέλεσε στην μεγαλύτερη πτώση του κύκλου εργασιών μας που έχει καταγραφεί ποτέ, όπως αποδεικνύεται κι από τα στοιχεία της με της τάξης του 46,8 % για το έτος 2020.

Κατανοούμε πως προέχει η ανθρώπινη και η , ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό και από την πλευρά σας, πως δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους λιανεμπόρους να λειτουργούν με click inside και άλλους μόνο με click away, προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός και μια αγορά, ιδιαιτέρως πληγωμένη, γίνεται πλέον κι αγορά δύο ταχυτήτων. Σας έχουμε επισημάνει πως τα μας δέχονται μικρό αριθμό πελατών καθημερινά και διαθέτουν ελεγχόμενες εισόδους, κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρξει συνωστισμός.

Έχουμε επιδείξει συνέπεια και σύνεση ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο είμαστε ιδιαιτέρως ανήσυχοι πόσοι τελικά από εμάς, θα μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανοί μετά την υγειονομική λαίλαπα που έχει χτυπήσει και τη χώρα μας. […]

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση