Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσφεύγουν οι θιγόμενοι περιπτερούχοι
Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσφεύγουν οι θιγόμενοι περιπτερούχοι

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσφεύγουν οι θιγόμενοι περιπτερούχοι

Στην Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και στα Δικαστήρια,προτίθενται να προσφύγουν οι περιπτερούχοι του Βόλου κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη μεταφορά 12 περιπτέρων από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αυτό τονίστηκε στην σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι περιπτερούχοι ζητούν να ανοίξει ξανά το θέμα και να γίνει διαβούλευση, εμμένοντας στην πρότασή τους για παραμονή των περιπτέρων στους ίδιους δρόμους, για να μη χάσουν την εμπορική τους ισχύ, τους τζίρους τους και κατ’ επέκταση τη δουλειά τους.

Ωστόσο, προτάθηκε από τη διοίκηση η αναμονή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ώστε να γίνει προσφυγή νομικά, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, ενώ τονίστηκε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν να ανοίξει ξανά το θέμα χωροθέτηση των περιπτέρων, με διαβούλευση για να λυθεί «αναίμακτα» το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

DSCN5515

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Βασίλης Τόπας, τόνισε ότι υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους επαγγελματίες και καμία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί αυτεπάγγελτα να ξηλώσει ένα , παρά μόνο για λόγους ασφαλείας και όταν δεν υπάρχει καμία πρόσβαση για διέλευση πεζών.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι των περιπτερούχων δεν εισακούστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και πρόσθεσε ότι η εποχή είναι ήδη πολύ δύσκολη και οι επαγγελματίες είναι πνιγμένοι στα και προσπαθούν σκληρά για να βγάλουν μεροκάματο.

Ο πρόεδρος των περιπτερούχων τόνισε ότι από τους δρόμους όπου βρίσκονται τα 12 σε λειτουργία (, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού) εμποδίζουν τέσσερα ή πέντε που έχουν επισημανθεί και πρόσθεσε ότι ο θέλει να ξηλώσει και τα 12 .

Ο κ. Τόπας ζήτησε να συσταθεί και να γίνει συζήτηση και με τη συμμετοχή των επαγγελματιών, να λήξει εδώ αυτό το θέμα και οι επαγγελματίες να μη χάσουν τις δουλειές τους.

Να σημειωθεί ότι ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, τους ενημέρωσε ότι όταν κοινοποιηθεί η του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει προσφυγή στην Διοίκηση και στα Δικαστήρια, βασιζόμενοι στη νομοθεσία.

Όπως εξήγησε πρόταση των περιπτερούχων είναι να μετακινηθούν τα πέντε περίπτερα που πραγματικά εμποδίζουν στην κίνηση και στην ασφάλεια των πεζών, στους ίδιους δρόμους, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν , τους οποίους πρέπει να υποδείξει ο και δεν το έκανε.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος των Αναπήρων Πολέμου Μαγνησίας Θανάσης Κουτσός, που πριν την έναρξη της συνέλευσης πρότεινε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Κώστα Κόγια, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

"Αλιεύοντας" την είδηση