Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσφεύγουν οι θιγόμενοι περιπτερούχοι
Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσφεύγουν οι θιγόμενοι περιπτερούχοι

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσφεύγουν οι θιγόμενοι περιπτερούχοι

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς ς και στα Δικαστήρια,προτίθενται να προσφύγουν οι περιπτερούχοι του κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη μεταφορά 12 περιπτέρων από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αυτό τονίστηκε στην σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι περιπτερούχοι ζητούν να ανοίξει ξανά το θέμα και να γίνει , εμμένοντας στην πρότασή τους για παραμονή των περιπτέρων στους ίδιους δρόμους, για να μη χάσουν την εμπορική τους ισχύ, τους τζίρους τους και κατ' επέκταση τη δουλειά τους.

Ωστόσο, προτάθηκε από τη διοίκηση η αναμονή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ώστε να γίνει προσφυγή νομικά, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, ενώ τονίστηκε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν να ανοίξει ξανά το θέμα χωροθέτηση των περιπτέρων, με για να λυθεί «αναίμακτα» το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

DSCN5515

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Βασίλης Τόπας, τόνισε ότι υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους επαγγελματίες και καμία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί αυτεπάγγελτα να ξηλώσει ένα περίπτερο, παρά μόνο για λόγους ασφαλείας και όταν δεν υπάρχει καμία πρόσβαση για διέλευση πεζών.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι προτάσεις των περιπτερούχων δεν εισακούστηκαν από το Συμβούλιο Βόλου και πρόσθεσε ότι η εποχή είναι ήδη πολύ δύσκολη και οι επαγγελματίες είναι πνιγμένοι στα και προσπαθούν σκληρά για να βγάλουν μεροκάματο.

Ο πρόεδρος των περιπτερούχων τόνισε ότι από τους δρόμους όπου βρίσκονται τα 12 σε λειτουργία περίπτερα (Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και ) εμποδίζουν τέσσερα ή πέντε που έχουν επισημανθεί και πρόσθεσε ότι ο Δήμος θέλει να ξηλώσει και τα 12 περίπτερα.

Ο κ. Τόπας ζήτησε να συσταθεί επιτροπή και να γίνει συζήτηση και με τη συμμετοχή των επαγγελματιών, να λήξει εδώ αυτό το θέμα και οι επαγγελματίες να μη χάσουν τις δουλειές τους.

Να σημειωθεί ότι ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, τους ενημέρωσε ότι όταν κοινοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στα Δικαστήρια, βασιζόμενοι στη .

Όπως εξήγησε πρόταση των περιπτερούχων είναι να μετακινηθούν τα πέντε περίπτερα που πραγματικά εμποδίζουν στην κίνηση και στην ασφάλεια των πεζών, στους ίδιους δρόμους, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν , τους οποίους πρέπει να υποδείξει ο Δήμος και δεν το έκανε.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος των Αναπήρων Πολέμου Θανάσης Κουτσός, που πριν την έναρξη της συνέλευσης πρότεινε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Κώστα Κόγια, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

"Αλιεύοντας" την είδηση