Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στην ανάδειξη της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στην ανάδειξη της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην ανάδειξη της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην ανάδειξη της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για το : «Μέσα Ερμηνείας Έργων Ανάδειξης Περιβάλλοντος λ. Κάρλας». Το είναι προϋπολογισμού 621.904,75 € (με ΦΠΑ), με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Κώστας Αγοραστός: «Με το αυτό προμηθευόμαστε το απαραίτητο εκείνο υλικό για την προβολή της λίμνης Κάρλα. Συγκεκριμένα πρόκειται για προμήθεια οπτικοακουστικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, εξοπλισμού επίπλων, προϊόντων πληροφόρησης και προβολής καθώς και κατασκευαστικές εργασίες, στο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στα Κανάλια και στο Κέντρο Πληροφόρησης στο ».

Το Φυσικής Ιστορίας & Πολιτισμού στα Κανάλια θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το σύνολο της περιοχής της λίμνης και των βουνών σχετικά με την και τον άνθρωπο, τη σχέση μεταξύ Κάρλας και Μαυροβουνίου, τις λειτουργίες της παλαιάς λίμνης και του υγροτόπου, από την αρχή της δημιουργίας τους μέχρι και το 1960 κυρίως, αλλά και μετά την αποξήρανση της λίμνης, κατά τη δεκαετία του 1960.

Το Κέντρο Πληροφόρησης στο θα ενημερώνει τους επισκέπτες ιδιαίτερα για την περιοχή της λίμνης Κάρλας κατά την σύγχρονη εποχή, τα νέα τεχνικά και περιβαλλοντικά επαναδημιουργίας της λίμνης καθώς επίσης και για τις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αναψυχής στη .

Με τα ανωτέρω επιτυγχάνεται η πληροφόρηση των κατοίκων και των επισκεπτών, με τρόπο σύγχρονα μουσειο-παιδαγωγικό, για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής λίμνης Κάρλας διαχρονικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βιβλίο για την Αγχίαλο στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ #Αγχίαλος - https://t.co/gvkOpFTjFm -

  • Δύο αναπηρικά αμαξίδια από το σωματείο “Ιππόκαμπος” στον δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/x5zrrzgxgK… -

  • Παράταση υποβολής των αιτήσεων στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ #ΕΠΑΣΜαθητείας - https://t.co/FEDnqYw9qo -

"Αλιεύοντας" την είδηση