Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στην 51η ΓΣ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Στην 51η ΓΣ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στην 51η ΓΣ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 51η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ΕΟΑΕΝ στις 27-29/5/2022, στην οποία συμμετείχε το Επιμελητήριο Μαγνησίας με τον πρόεδρο Αριστοτέλη Μπασδάνη, αλλά και το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ  Αθανάσιο Ζλατούδη.

Την Γενική Συνέλευση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή.

Οι εργασίες, την πρώτη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, εκτός από τις τυπικές διαδικασίες, περιλάμβαναν και εισηγήσεις της  Νάνσυ Αλωνιστιώτη, αν.καθηγήτριας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την “Παρουσίαση δραστηριοτήτων του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας LIVINGTRAC του ΕΚΠΑ” καθώς και του Βασίλη Χρηστίδη, διευθύνοντα συμβούλου Knowledge AE, με θέμα την “Παρουσίαση καινοτομικής Ψηφιακής Πλατφόρμας (OneStopShop) για την προώθηση του συνολικού τουριστικού προϊόντος” των περιοχών που καλύπτουν τα Επιμελητήρια”.

Τη δεύτερη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ο π. Γεώργιος Κυριάκου, εκπρόσωπος μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, του Κοινοβουλίου, η    Μάλαμα, Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ, ο Απόστολος Πάνας, Χαλκιδικής -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Ιωάννης Γιώργος, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπεύθυνος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Λεωνίδας Αθηνάδης, ο δήμαρχος Αριστοτέλη   Στέλιος Βαλιάνος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμμουλιανής  νσταντίνος , καθώς και Φορέων, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)   Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής   Γεώργιος Πασαλής καθώς και ο πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής Νικήτας Μαρτυγάκης.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με ομιλίες- τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, του προέδρου Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Μάνου Κόνσολα σε διαδικτυακή σύνδεση, της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνας Κολογήρου με θέμα “Αγροδιατροφικός Τομέας, κυρίαρχο στοιχείο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου των νησιών μας”, ενώ ακολούθησε σε διαδικτυακή σύνδεση και η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου με θέμα “Διαθέσιμα εργαλεία πρόληψης και διαχείρισης της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων”.

 

Οι απόψεις που ακούστηκαν οδήγησαν σε γόνιμο διάλογο και λήψη σημαντικών αποφάσεων για τον ΕΟΑΕΝ, αλλά και δεσμεύσεων από μέρους των μελών της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αντιμετώπιση προβλημάτων στα νησιά, που χρονίζουν.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης οι συνοδοί συμμετείχαν σε τουριστικό πρόγραμμα που περιλάμβανε επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα, εκεί όπου γεννήθηκε ο , προβολή 3D ταινίας για το Άγιο Όρος στο Ιερισσού και επίσκεψη στην έκθεση Βαρλάμη. Τις κυρίες υποδέχθηκε στην Ιερισσό η πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ιερισσού Κλεοπάρτα Αϊβαζίδου. Η οικοδέσποινα Άρτεμη Μουτσάκη ξενάγησε τις συνοδούς και τους παρουσίασε μερικές από τις ομορφιές της Χαλκιδικής.

Η τρίτη μέρα φιλοξενίας της 51ης Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ στην Αμμουλιανή περιλάμβανε αρχικά κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος. Τους Αρσανάδες και τις Μονές Δοχειαρίου, Ξενοφώντος και Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσική Μονή) είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν οι επισκέπτες ενώ μοναχοί από τη Μονή Ξενοφώντος έφεραν εικόνες και λείψανα στο καραβάκι για να τα προσκυνήσουν οι φιλοξενούμενοι.

Επόμενος σταθμός η Αμμουλιανή. Στις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει οι κάτοικοι του νησιού παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής   Μανώλης Κουτουλάκης, η γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Χριστιάνα Καλογήρου, ο αντιπεριφεριάρχης ΠΚΜ  Ιωάννης Γιώργος, οδήμαρχος Αριστοτέλη  Στέλιος Βαλιάνος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής   Γρηγόρης Τάσιος.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμμουλιανής Κώστας καλωσόρισε τους υψηλούς επισκέπτες.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας, όπου δήλωσε ότι η Αμμουλιανή είναι νησί με τεράστιες δυνατότητες ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη στήριξη του υπουργείου στην ένταξη της στην πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος “GR-eco Islands. Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε και επίσημα την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του μεγάλου έργου αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού με παράλληλη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών, ένα έργο, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του επομένου έτους. Είπε ακόμη ότι το υπουργείο εξετάζει σε συνεργασία με τον δήμο και άλλα , που σχετίζονται με την ύδρευση και την αφαλάτωση του νερού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση