Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στη Βουλή από την Κ. Παπανάτσιου τα αιτήματα των ελαιοτριβείων του Ν. Μαγνησίας
Στη Βουλή από την Κ. Παπανάτσιου τα αιτήματα των ελαιοτριβείων του Ν. Μαγνησίας

Στη Βουλή από την Κ. Παπανάτσιου τα αιτήματα των ελαιοτριβείων του Ν. Μαγνησίας

 

Τις επιστολές του Εμπορικού Επιμελητηρίου προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελαιοτριβεία του Νομού Μαγνησίας κατέθεσε ως αναφορά η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.  Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τα ελαιοτριβεία του Νομού Μαγνησίας ζητούν από τον υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό όπως επιτραπεί στις επιχειρήσεις-ελαιοτριβεία η εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών NET METERING, όπως αντιστοίχως επιτρέπεται σε εγγεγραμμένους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Η του μέχρι σήμερα υπέρογκου ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις-ελαιοτριβεία θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για τις επιχειρήσεις αυτές να συνεχίσουν να λειτουργούν και να αποφευχθεί τυχόν κίνδυνος κλεισίματος πολλών ελαιοτριβείων, το οποίο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις την τοπική αλλά και εθνική οικονομία.

Επιπλέον ζητούν από τον υπ. Εργασίας την εξαίρεση των επιχειρήσεων-ελαιοτριβείων από την υποχρεωτική πρόσληψη προσωπικού με προς τον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) για το προσωπικό που απασχολούν για την παραλαβή του ελαιοκάρπου από τους παραγωγούς, την αποθήκευση και φόρτωση του παραγόμενου ελαιολάδου στους παραγωγούς, δεδομένου ότι το εκάστοτε υπάρχον εργατικό προσωπικό ασφαλίζεται ως εργάτες γης στον ΟΓΑ με εργόσημο, καθώς εργάζονται εποχιακά ή στα ελαιοτριβεία ή στην συλλογή των ελαιών στους αγρούς. Το καθεστώς απασχόλησης έκτακτου προσωπικού με εργόσημο επιτρέπεται ήδη σε Αγροτικές Επιχειρήσεις εποχιακής απασχόλησης, επομένως αρκεί η απλή επέκταση του καθεστώτος αυτού και στις επιχειρήσεις-ελαιοτριβεία και της ένταξης αυτών.

Η κα. Παπανάτσιου με τις επιστολές της ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα των ελαιοτριβείων της Μαγνησίας,  τα οποία βρίσκονται αντιμετωπίζουν υπέρμετρη του λειτουργικού τους κόστους λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια.

  

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση