Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ συμμετείχε το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ συμμετείχε το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ συμμετείχε το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Την ανάγκη για μείωση της λιτότητας και την χαλάρωση των μέτρων «ασφυξίας» που μαστίζουν την αγορά και υπονομεύουν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης, υπογράμμισαν οι παράγοντες της αγοράς κατά την γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που διεξήχθη  το Σαββατοκύριακο στην . Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο γενικός , κ. Βασίλης Ζαχείλας.

Στην συνέλευση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο γενικός Εμπορίου, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεροντούκος, αλλά και η της ΝΔ κ. .

Όπως τονίστηκε, είναι ανάγκη να εξευρεθούν άμεσα οι λύσεις που θα δώσουν «ανάσα» ρευστότητας στις επιχειρήσεις, ενώ υπογραμμίστηκε πως υπάρχουν κλάδοι που αν αναπτυχθούν θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, εξάλλου, διεμήνυσαν προς την ηγεσία του Υπουργείου ότι τα πέντε χρόνια του Μνημονίου κανείς στόχος δεν επετεύχθη και ζήτησαν από τον κ. Κατρούγκαλο οι συνομιλίες με τους εταίρους να καταλήξουν σε συμφωνία.

Στον Υπουργό, επίσης, τέθηκε το ζήτημα της διασφάλισης των εργαζομένων στις Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις των Επιμελητηρίων και ζητήθηκε λύση για την πρόσληψή τους στα Επιμελητήρια,

Ο κ. Παπαδεράκης τόνισε ότι η νέα επιμελητηριακή νομοθεσία θα τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση ως το τέλος του 2015 και πως εκεί θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που την αφορούν, από μηδενικής βάσης. Ο .γ. Εμπορίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αναγκαιότητα του Επιμελητηριακού θεσμού θα δημιουργήσει την υποχρεωτικότητα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Μπασδάνης, δικαιώθηκε πλήρως στις θέσεις που είχε εκφράσει σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με τις οφειλές των επιχειρηματιών στον ΟΑΕΕ, καθώς τις ίδιες απόψεις εξέφρασε στην τοποθέτησή του και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση με την γ. γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης είχε ο δήμαρχος Σκιάθ - https://t.co/lW0fwQ4VWU -

  • Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν και τίμησαν σε όλη την Ελλάδα τον Ημιμαραθώνιο Βόλου - https://t.co/6y8zCVVUFx -

  • Καρδούλας: 24η η Ελλάδα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου 2020 σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα… - https://t.co/63vDJo1UDd -

"Αλιεύοντας" την είδηση