Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στελέχη του ΟΤΕ ζητούν ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και εγκατάσταση νέων καμπινών στη Μαγνησία
Στελέχη του ΟΤΕ ζητούν ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και  εγκατάσταση νέων καμπινών στη Μαγνησία

Στελέχη του ΟΤΕ ζητούν ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και εγκατάσταση νέων καμπινών στη Μαγνησία

Με την ντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συναντήθηκαν την Τρίτη 19-01- στελέχη του ΟΤΕ, με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και την εγκατάσταση νέων καμπινών σε σημεία και περιοχές που άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας .

Συζητήθηκε διεξοδικά ο τρόπος εγκατάστασης των νέων αυτών καμπινών, με τα στελέχη του ΟΤΕ να ζητούν από την αντιπεριφερειάρχη την σχετική αδειοδότηση, με την κα. Κολυνδρίνη να επισημαίνει ότι η αδειοδότηση θα δοθεί σύμφωνα με τους όρους και της σχετικής ς και ότι προβλέπεται από αυτήν.

Οι περιοχές οι οποίες εντάσσονται σε αυτό το δίκτυο όπου θα γίνει το δίκτυο των οπτικών ινών είναι ο Άγιος Γεώργιος, η Αγία Παρασκευή, η Ανακασιά, ο Άνω Βόλος και οι .

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα στελέχη του ΟΤΕ, με την ολο αυτών των εργασιών και την ανάπτυξη του δικτύου, θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες της ευρυζωνικότητας και θα βρεθούν λύσεις στα χρόνια προτα χαμηλών ταχυτήτων ADSL, ενώ θα δοθεί και πρόσβαση σε ειδικές υπηρεσίες VDSL μέχρι 50mbps και σε υπηρεσίες hybrid που θα αναπτύξει άμεσα ο ΟΤΕ.

Ήταν μια αρχικά ενημερωτική συνάντηση, με την κα. Κολυνδρίνη να τονίζει ότι θα ενημερωθεί σχετικά ο Κώστας Αγοραστός και να επισημαίνει ότι η ανάπτυξη ενός τέτοιου δικτύου σε διάφορες ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Μαγνησίας είναι πολύ σημαντική και θα παρέχει αυξημένες υπηρεσίες στους χρήστες του διαδικτύου, είτε είναι φυσικά, είτε νομικά πρόσωπα, είτε διάφορες επιχειρήσεις και εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τουρισμό και η χρήση ενός ανεπτυγμένου τέτοιου δικτύου θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για πολλούς.

ote1

"Αλιεύοντας" την είδηση