Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κτήρια του Δήμου Βόλου
Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κτήρια του Δήμου Βόλου

Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κτήρια του Δήμου Βόλου

Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε τρία κτήρια του Δήμου τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Συγκεκριμένα Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων δημιουργείται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΑΕ) της ενικής ραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Για το σκοπό αυτό τοποθετούνται σε Δήμους όλης της χώρας 500 Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, περίπου αρχές του 2016, θα αναπτυχθεί ένα Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών στο οποίο θα προβάλλονται τα των μετρήσεων, ενώ μέσα από μια διαδικτυακή πύλη οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν την πληροφορία σε απλουστευμένη μορφή, αλλά και να επικοινωνούν θέτοντας αιτήματα.

Ήδη, πριν από λίγες μέρες και σε με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου , τοποθετήθηκαν μετρητές σε τρία κτίρια του Δήμου:

-37ο ηπιαγωγείο Βόλου – Άγιος Στέφανος

-Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης

-Παλιά Ηλεκτρική

Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει εγκατεστημένος σταθμός μέτρησης εδώ και χρόνια στο κτίριο (Τοπάλη με ) στο πλαίσιο άλλου προγράμματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση