Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κτήρια του Δήμου Βόλου
Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κτήρια του Δήμου Βόλου

Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κτήρια του Δήμου Βόλου

ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε τρία του Δήμου Βόλου τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Συγκεκριμένα Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων δημιουργείται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Για το σκοπό αυτό τοποθετούνται σε Δήμους όλης της χώρας 500 ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, περίπου αρχές του 2016, θα αναπτυχθεί ένα Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών στο οποίο θα προβάλλονται τα των μετρήσεων, ενώ μέσα από μια διαδικτυακή πύλη οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν την πληροφορία σε απλουστευμένη μορφή, αλλά και να επικοινωνούν θέτοντας αιτήματα.

Ήδη, πριν από λίγες μέρες και σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου, τοποθετήθηκαν μετρητές σε τρία κτίρια του Δήμου:

-37ο Νηπιαγωγείο Βόλου –

-Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης

-

Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει εγκατεστημένος εδώ και χρόνια στο κτίριο (Τοπάλη με Δημητριάδος) στο πλαίσιο άλλου προγράμματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση