Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κτήρια του Δήμου Βόλου
Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κτήρια του Δήμου Βόλου

Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κτήρια του Δήμου Βόλου

Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε τρία κτήρια του Δήμου Βόλου τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Συγκεκριμένα Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων δημιουργείται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Για το σκοπό αυτό τοποθετούνται σε Δήμους όλης της χώρας 500 Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, περίπου αρχές του 2016, θα αναπτυχθεί ένα Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών στο οποίο θα προβάλλονται τα των μετρήσεων, ενώ μέσα από μια διαδικτυακή πύλη οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν την πληροφορία σε απλουστευμένη μορφή, αλλά και να επικοινωνούν θέτοντας αιτήματα.

Ήδη, πριν από λίγες μέρες και σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου, τοποθετήθηκαν μετρητές σε τρία κτίρια του Δήμου:

-37ο Νηπιαγωγείο Βόλου – Άγιος Στέφανος

-Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης

-

Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει εγκατεστημένος σταθμός μέτρησης εδώ και χρόνια στο κτίριο Σκενδεράνη (Τοπάλη με Δημητριάδος) στο πλαίσιο άλλου προγράμματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση