Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σταθερά τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2016
Σταθερά τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2016

Σταθερά τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2016

Στα φετινά επίπεδα θα είναι για το 2016 τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, για το 2016, στο σκέλος των εσόδων χωρίς αναπροσαρμογή των υφιστάμενων συντελεστών που ισχύουν κατά το τρέχον έτος και αφού έλαβε υπόψη το σύνολο των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, όπως αυτά δόθηκαν από την ΔΕΗ το συνολικό εμβαδόν των ακινήτων που ηλεκτροδοτούνται σήμερα στο Δήμο είναι 7.360.681 m2 από τα οποία τα 5.727.241 m2 χρησιμοποιούνται για οικιακή χρήση και τα 1.633.440 m2 χρησιμοποιούνται για άλλη χρήση.

Από το Τμήμα Προσόδων έχει γίνει εκτίμηση (βάσει των υφισταμένων συντελεστών) ότι τα έσοδα από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα ανέλθουν στο ύψος των 13.913.024 €.

Επειδή όμως-όπως αναφέρεται- η πραγματική εισπραξιμότητα των τελών (λόγω των οικονομικών συνθηκών) είναι πολύ περιορισμένη για τον Προϋπολογισμό ς Χρήσης 2016 τα ανωτέρω έσοδα έχουν προσδιοριστεί στο χρηματικό ποσό των 12.817.416,52 €», επισημαίνει η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Βόλου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι αν η Διοίκηση δεν προτίθεται να εκτελέσει εντός της ς Χρήσης Έτους 2016, άλλες δαπάνες όπως τεχνικά , προμήθειες μηχανολογικού εξοπλισμού, παγίων ή λοιπών δαπανών, κρίνεται ότι μπορούν να μην αλλάξουν οι υφιστάμενοι συντελεστές και να ισχύσουν αυτοί ως έχουν.

Περί κοινόχρηστων χώρων
Εν τω μεταξύ, νέες κατηγορίες χρήσης κοινόχρηστων χώρων έφερε απόφαση του Αποκεντρωμένης Διοίκησης την περασμένο Ιούνιο, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στη λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ πρόταση για τα υφιστάμενα τέλη είναι να παραμείνουν ως έχουν.

Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, με την απόφαση του προέκυψαν κάποιες νέες κατηγορίες χρήσης κοινοχρήστου χώρου για τις οποίες πρέπει να καθοριστεί και το αντίστοιχο τέλος χρήσης.

Πρόκειται για τις κατηγορίες:

Τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για ανθοπωλεία, γεωπονικά καταστήματα και λευκοσιδηρουργεία που είναι ετήσιο και ορίζεται για το Βόλο στα 25 € για πεζοδρόμιο Α' ζώνης, 22 € για πεζοδρόμιο Β' και Γ' ζώνης, 17 € για πεζοδρόμια Γ' ζώνης και 15 € για τις ζώνες πεζοδρομίων Δ' και ΣΤ'. Το τέλος ορίζεται σε 15 € για τη Ν. Ιωνία και στα 10 € για τις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση κάδου απόρριψης οικοδομικών υλικών που είναι μηνιαίο και ορίζεται σε 50 €, καθώς και για τοποθέτηση προστατευτικού πανιού – λαμαρίνας ή πλέγματος λόγω οικοδομικών εργασιών που είναι μηνιαίο και ορίζεται σε 6 € για ζώνη πεζοδρομίων Α' και 5 € για τις άλλες ζώνες, όσο κοστίζει στη Ν. Ιωνία και τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.

Το τέλος για προσωρινή στάθμευση ανυψωτικών μηχανημάτων, πρέσας μπετονιέρας και άλλων μηχανημάτων για ανέγερση οικοδομής, ανέρχεται σε 50 €/μήνα στο Βόλο, 30 € στη Ν. Ιωνία και τις άλλες δημοτικές ενότητες.

Το τέλος κοινόχρηστου χώρου για τομές ή εκσ οδοστρώματος, πεζοδρομίου ή δημοτικού δρόμου για κατασκευή υ κοστίζει 20 € ανά τ.μ. μηνιαίως σε όλες τις δημοτικές ενότητες και η εναπόθεση υλικών τεχνικών εργασιών σε 1 €/ τ.μ. μηνιαίως.

Το τέλος, για στάσιμο και υπαίθριο , αλλά και καντίνες, ανέρχεται σε 2 € ανά τ.μ. ημερησίως, για όλες τις Δημοτικές Ενότητες και οι αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων ή τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ σε Βόλο και Ν. Ιωνία κοστίζουν 300 € ετησίως και στις υπόλοιπε;ς Δημοτικές Ενότητες 150 €.

Ακόμη, επιβάλλεται τέλος χρήσης για εγκαίνια, και προϊόντων, που ανέρχονται σε 50 ως 25 € (ανάλογα με τη ζώνη πεζοδρομίου) ανά τ.μ. την ημέρα για το Βόλο, 45 € για τη Ν. Ιωνία και 30 € για τις υπόλοιπες Δημοτικής Ενότητες.

Τέλος επιβάλλεται και στη χρήση Δημοτικών αιθουσών με το κεντρικό Δημαρχείο να κοστίζει 150 €/ημέρα και τις δημοτικές αίθουσες στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες στα 50 €/ημέρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση