Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στάση εργασίας στο Δημαρχείο Βόλου
Στάση εργασίας στο Δημαρχείο Βόλου

Στάση εργασίας στο Δημαρχείο Βόλου

Στις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που πραγματοποιούνται ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή της ς Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτος και φορέων του Δημοσίου συμμετέχει ο Δήμος Βόλου, κατόπιν της σχετικής απόφασης που ελήφθη από το Συμβούλιο κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Ως εκ τούτου, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου οι Υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν συμβολικά κλειστές από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 3.00 μ.μ., με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες (Βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων).

DSCN4976

Οι εργαζόμενοι στο Δημαρχείο Βόλου, αποχώρησαν από την εργασία τους, στις 12.00 το μεσημέρι, αλλά δεν έκαναν τη έξω από το Δημαρχείο και έφευγαν από το χώρο, όπου βρισκόταν μέλη του νέου Δ.Σ. της ΔΑΣ ΟΤΑ, που είχαν προτείνει από χθες την ώρα της κινητοποίησης να γίνει , κάτι που στην πράξη απορρίφθηκε από τις άλλες δύο παρατάξεις του Δ.Σ.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη η διεκδίκηση των κεκτημένων των εργαζομένων, πρέπει να γίνει με όρους αγώνα.

«Το να κάνουν οι δήμαρχοι που έχουν πάρει όλες τις αντεργατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις, «χορηγία» στον αγώνα των εργαζομένων, όπως τους έλεγε η ΠΟΕ-ΟΤΑ να κλείσουν τα Δημαρχεία, αντί να οργανώσει των αγώνα των εργαζομένων, δείχνει την πολιτική που ακολουθεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στο θέμα της δουλειάς, που είναι ταξικό», δήλωσε το στέλεχος της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Επίσης, κατηγόρησε την παράταξη του ενιαίου ψηφοδελτίου ότι χθες έφερε την της ΠΟΕ ΟΤΑ στο Συμβούλιο και έβγαλε μια , αλλά σήμερα κανείς δεν έδωσε το στην κινητοποίηση.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ προτρέπει τους εργαζόμενους να ορθώσουν ανάστημα και να βάλουν εμπόδια, να μην εφησυχάσουν και να προετοιμαστούν απέναντι στα μέτρα που έρχονται και εκτίμησε ότι θα έρθει και νέο μνημόνιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση