Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνέλευση των κατοίκων του χωριού των Σταγιατών για το νερό
Συνέλευση των κατοίκων του χωριού των Σταγιατών για το νερό

Συνέλευση των κατοίκων του χωριού των Σταγιατών για το νερό

Συνέλευση των κτοίκων του χωριού των Στγιατών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/12, με αφορμή τη λήψη των αποτελεσμάτων των τελευταίων δειγμάτων πόσιμου νερού από το διαπιστευμένο εργαστήριο στο οποίο κάνουντις αναλύσεις και το πρωτοσέλιδο κακόβουλο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στις 23/12, το οποίο ανέφερε ότι το νερό που πίνουν είναι μολυσμένο με μικρόβια κοπρανοειδούς μορφής.

Οι των Σταγιατών στην συνέλευση στις 21/10/15, αποφάσισαν να πάρουν το νερό στα χέρια τους , να εξυγιάνουν το δίκτυο σε όλο του το μήκος με την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων και να καθαρίσουν όλες τις δεξαμενές, αφού η ΜΒ αδυνατεί ή δεν θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν μικροοργανισμοί στο πόσιμο νερό στα και τις δημόσιες βρύσες.

Από την επόμενη μέρα ξεκίνησε η υλοποίηση της απόφασης με την συμμετοχή όλων.

Κάποιοι συμμετείχαν χειρονακτικά, άλλοι προσέφεραν οικοδομικά υλικά και άλλοι .

Οι εργασίες διήρκεσαν 1,5 μήνα. Σε όλο αυτό το διάστημα χρηματοδότησαν 22 αναλύσεις δειγμάτων για να παρακολουθούν την πορεία των εργασιών, τα τελευταία από τα οποία έδωσαν τη μεγάλη χαρά να διαπιστώσουν ότι η ποιότητα του πόσιμου νερού του χωριού , στην πηγή, στην κεντρική δεξαμενή και στη δημόσια βρύση της πλατείας είναι άριστη.

Οι κατοικοι κατάφεραν να μηδενίσουν την παρουσία μικροοργανισμών μετά από σκληρή , μεθοδική δουλειά και πολλά έξοδα.

Την Κυριακή 20/12, έγινε μια ενημερωτική συγκέντρωση στο σχολείο του χωριού στην οποία κλήθηκαν και συνδημότες για να ακούσουν, να δουν από κοντά τα έργα που έγιναν και να μοιραστούν τη χαρά και την ικανοποίησή τους.

“Δυστυχώς τρεις μέρες μετά, η εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο ανέφερε ότι πίνουμε νερό μολυσμένο , βασισμένο σε δύο κραυγαλέα ψέματα. Ότι η ΜΒ από τον Νοέμβρη κάνει συνεχώς δειγματοληψίες (στην πραγματικότητα έχει κάνει μόνο δύο) και ότι τα αποτελέσματα των «επαναλαμβανόμενων» αναλύσεων μέχρι την ημέρα που δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ, στις 23/12, δείχνουν την παρουσία στο νερό 92 ολικών κολοβακτηριδίων, 55 e-coli και 7 εντερόκοκκων!

Η «είδηση» σκόρπισε χωρίς λόγο την αμφιβολία και τον φόβο στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Το χωριό μας τα τελευταία χρόνια προσπαθεί και έχει πετύχει να γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα μέσα από μια αξιόλογη πολιτιστική δράση με σημαία το γάργαρο νερό της Κρύας Βρύσης. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας δυσφημεί τις , φρενάρει αυτή την μεγάλη προσπάθεια και πλήττει την αξιοπρέπεια των Σταγιατιωτών.

Απαιτούμε από την εφημερίδα να αποκαταστήσει την αλήθεια για το νερό των Σταγιατών η οποία άλλωστε αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των αναλύσεων διαπιστευμένου εργαστηρίου τα οποία επισυνάπτουμε και τη δημοσίευση από την ΔΕΥΑΜΒ του αποτελέσματος της τελευταίας δειγματοληψίας την Δευτέρα 21/12. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητήσουμε τη συνδρομή της δικαιοσύνης .

Εμείς δεν ανησυχούμε, γιατί τελικά καταφέραμε να επαναφέρουμε με δικά μας μέσα το δίκτυο του πόσιμου νερού του χωριού μας σε κανονική και ασφαλή λειτουργία. Καλούμε τους κατοίκους του να συνεχίσουν να προμηθεύονται νερό από τη δημόσια βρύση της πλατείας και συνεχίζουμε τον δύσκολο αγώνα μας για τη διασφάλιση της άριστης ποιότητας του νερού και του δημόσιου χαρακτήρα του, αντιμέτωποι με τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τέτοια δημοσιεύματα” τονίζουν οι των Σταγιατών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση