Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στα …σκαριά η Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας
Στα …σκαριά η Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας

Στα …σκαριά η Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας

Στα …σκαριά είναι η σύσταση Ένωσης Αγροτουρισμού Θεσσαλίας, μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για ίδρυση αγροτουριστικών μονάδων τόσο στο Πήλιο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Με βάση το ενδιαφέρον αυτό η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου, σε συνεργασία με αντίστοιχες εταιρίες των άλλων Θεσσαλικών πόλεων, ανέλαβαν σχετική πρωτοβουλία και σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Βόλο ενημερωτική – ιδρυτική συνάντηση, παρουσία του πρόεδρου του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος Νίκου Φρατζεσκάκη, ο οποίος εκπροσωπεί τις άλλες επτά Ενώσεις, σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού, η περιοχή της προσφέρεται γι’ αυτό το σκοπό και στόχος του Πανελλαδικού Συνδέσμου είναι να προσδιοριστεί το προϊόν και να προωθηθεί συνολικά, ωστόσο τόνισε ότι το προϊόν πρέπει να έχει κριτήρια και ποιότητα, ώστε να το προωθήσουν συνολικά στο εξωτερικό.

Για το εάν πρόκειται να υπάρξει εκμετάλλευση του ΣΕΣ, για την μονάδων, ο κ. Φρατζεσκάκης είπε: “εμείς που ασχολούμαστε με τον αγροτουρισμό, έχουμε μια ιδεολογία: Αγαπάμε το χωριό μας και τον τόπο μας και από κει ξεκινάμε. Οτιδήποτε έρθει, καλώς θα έρθει, αλλά η βάση γι’ αυτούς που ασχολούνται με τον αγροτουρισμό, είναι να αγαπάνε τη φύση, τη ζωή και το χωριό τους. Κανείς δεν είναι επενδυτής”. Συμπλήρωσε δε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με αγροτουρισμό και τουρισμό υπαίθρου, δεν είναι ξενοδόχοι, δεν είναι ταβερνιάρηδες, ούτε και βιομήχανοι παραδοσιακών προϊόντων και έχουν άλλη κουλτούρα, ενώ πρόκειται για μικρής κλίμακας δραστηριότητες, συμπληρωματικές για να βοηθήσουν τον τόπο τους,να μείνουν και να μην εγκαταλειφθούν τα μικρά χωριά.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αύριο Παρασκευή θα έχουν συγκεντρωθεί οι για τη σύσταση του Συνδέσμου Αγροτουρισμού Θεσσαλίας, για να κατατεθεί το καταστατικό και σε ένα μήνα, αφού περάσει από το Πρωτοδικείο, θα έχει λάβει “σάρκα και οστά”, ενώ θα ενταχθεί στη μεγάλη ομάδα του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας, που στο τέλος Σεπτεμβρίου θα διοργανώσει Συνέδριο στα Τζουμέρκα.

Ο πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου και δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου Παναγιώτης (Πατής) Κουτσάφτης, τόνισε ότι η Ε..Πηλίου, συνεχίζει την πρωτοβουλία που είχε λάβει και μετά την και τη Λάρισα γίνεται ενημερωτική συνάντηση και στο Βόλο. “Ελπίζουμε να προχωρήσομε στη σύσταση αυτού του φορέα και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες του αγροτουρισμού, για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγροτουρισμό και τη διατροφή, τόσο στο Πήλιο, όσο και στις ευρύτερες περιοχές.

Στη διάρκεια της συνάντησης συγκεντρώθηκαν οι για σύσταση της Ένωσης και αφού συνταχθεί το καταστατικό θα πάει στο Πρωτοδικείο για έγκριση, ώστε σε περίπου ένα μήνα να αποκτήσει υπόσταση η Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση