Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στα επίπεδα του 2012 οι μισθοί των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ
Στα επίπεδα του 2012 οι μισθοί των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ

Στα επίπεδα του 2012 οι μισθοί των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ

Ομόφωνη απόφαση για αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας σε βάρος των εργαζομένων της ΔΕΥΜΒ από ποσοστό 25% περικοπών στους μισθούς τους, με απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης, έλαβε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης και από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με μισθούς του 2012, με ετήσια επιβάρυνση του ταμείου κατά 1 εκ. € ετησίως.

Όσον αφορά τα αναδρομικά, που υπολογίζονται σε 3 εκ. €, θα δοθούν τμηματικά και ήδη συγκροτήθηκε τετραμελής επιτροπή που θα εξετάσει και θα προτείνει στη Διοίκηση τον τρόπο που θα καταβληθούν τμηματικά και σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε, επειδή εκκρεμούν κάποια αυτοχρηματοδοτούμενα έργα όπως η αναβάθμιση του Βιολογικού, η κατασκευή του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού και τα υδρόμετρα στους ορεινούς οικισμούς του Πηλίου, για τα οποία η Επιχείρηση χρειάζεται χρήματα και δεν μπορεί να καταβάλει εφάπαξ τα αναδρομικά προς τους εργαζόμενους.

Ο Απ. Γαλάτης δήλωσε ότι στόχος της ΔΕΥΑΜΒ είναι ο Βόλος να πίνει πηγαίο νερό κατά 80% και για το λόγο αυτό γίνονται διαχειριστικές μελέτες από το μέλος του Δ.Σ. Αριστ. Πατέρα, εκτίμησε ότι αυτός ο στόχος θα πετύχει και τόνισε ότι η Διοίκηση δεν είχε και δεν σκοπεύει να έχει πρόβλημα με τους εργαζόμενους, παρόλο που μερικοί προσπαθούν αν κάνουν πολιτική μέσα από τα Σωματεία τους.

Ο σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς είπε ότι εφαρμόζεται η δικαστική απόφαση με την οποία οι εργαζόμενοι είχαν δικαιωθεί.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Αντώνης Ξηρός ανέφερε ότι περικοπές είχαν γίνει σε μόνο τρεις ΔΕΥΑ της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση