Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στα εγκαίνια του ΚΕΠ στο Τρίκερι ο Αθανάσιος Λιούπης
Στα εγκαίνια του ΚΕΠ στο Τρίκερι ο Αθανάσιος Λιούπης

Στα εγκαίνια του ΚΕΠ στο Τρίκερι ο Αθανάσιος Λιούπης

Ψηφιακή διακυβέρνηση, έργα υποδομής και υγεία,  οι τομείς στήριξης για την ανάπτυξη του Τρικερίου

Το είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου, ο ς Ν. Μαγνησίας της Νέας ς , με αφορμή την τελετή εγκαινίων του ΚΕΠ στην περιοχή.

Ο κ. Λιούπης κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, μίλησε για τη σπουδαιότητα στήριξης κυρίως των μονίμων κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών, μέσω τριών κατευθύνσεων, την ψηφιακή διακυβέρνηση, τα έργα υποδομής και την αντιμετώπιση των ζητημάτων υγείας.

Αναφερόμενος στην ψηφιακή διακυβέρνηση,  ο ς ανέφερε πως το νέο ΚΕΠ ήταν απαραίτητο για τους κατοίκους της περιοχής και θα λειτουργήσει ως νέος δίαυλος επικοινωνίας με τις δημόσιες  υπηρεσίες.

«Η κυβέρνησή μας στοχευμένα και γρήγορα με τα ΚΕΠ και το gov.gr,  τη νέα ψηφιακή πύλη,  ενοποιεί τη δομή και τη φιλοσοφία των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης.  Δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν εύκολη σε 1122 υπηρεσίες μιας στάσης,  ακόμη και αν οι πολίτες βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λιούπης, μιλώντας για την περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του Τρικερίου, αναφέρθηκε στη σημασία των υποδομών,  που δρομολογήθηκαν ήδη από τον Δήμο Ν. Πηλίου, όπως στην κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από τον Αλογόπορο προς το Νησί Παλαιό , την υλοποίηση του χερσαίου τμήματος του αγωγού ύδρευσης, αλλά και στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας.

Υπογράμμισε, την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της τοπογραφικής μελέτης για την χάραξη της γραμμής δόμησης, ώστε να γίνει η επισκευή- επιδιόρθωση των κρηπιδωμάτων στο λιμάνι της Αγ. Κυριακής, για το οποίο  έχει ληφθεί ειδική άδεια για επισκευή λιμενικών έργων, λόγω επικινδυνότητας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λιούπης έκανε λόγο  για την  αναγκαιότητα αντιμετώπισης των ζητημάτων υγείας. Όπως τόνισε, μετά την του Αγροτικού Ιατρείου υπάρχουν γιατροί στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής για να εξυπηρετούν τους κατοίκους.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται, σύμφωνα με τον βουλευτή,  στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών,  όπου η δυνατότητα μεταφοράς με ασθενοφόρο αγγίζει τις 4 ώρες. ια τον λόγο αυτό προτάθηκε στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να γίνει ο Σταθμός ΕΚΑΒ της Αργαλαστής, αλλά και να ενταχθεί  το Τρίκερι στο χώρο δράσης του πλωτού ασθενοφόρου για τις Βόρειες Σποράδες, ώστε να μπορούν τα επείγοντα περιστατικά σε 40 λεπτά να μεταφερθούν στον Βόλο. Δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου οι δύο παραπάνω προτάσεις να υλοποιηθούν, για να αναβαθμιστεί ο τομέας υγείας της περιοχής και οι κάτοικοι να αισθάνονται υγειονομικά πιο ασφαλείς.

Συνάντηση με τους παραγωγούς και μικροπωλητές λαϊκών αγορών

Στο μεταξύ, την Κυριακή ο κ. Λιούπης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου  Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και της Ένωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, ειδών ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης της περιοχής. Οι παραγωγοί και μικροπωλητές έθεσαν στον βουλευτή τα προτα που αντιμετωπίζουν, ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης που θα κατατεθεί.

 

Ο κ. Λιούπης δεσμεύτηκε πως θα προωθήσει τα ζητήματα στο αρμόδιο Υπουργείο,  με στόχο την εύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση