Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σπουδαία εκδήλωση για το Τρίκερι στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας
Σπουδαία εκδήλωση για το Τρίκερι στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

Σπουδαία εκδήλωση για το Τρίκερι στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

 

Eκδήλωση – στο Τρίκερι  πραγματοποιήθηκε   tην Δευτέρα 8/6, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως,  , με τη συνεργασία του Σ. Σ. Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών διακονίας και προσφοράς του, όπου παρουσιάστηκε ντοκιμαντέρ με θέμα: «Το νησί των Τρικέρων».

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Μαριάνθη Γάκη, μέλος του Δ/Σ του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο ». Εν συνεχεία, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο » και ο κ. Νικόλαος Φορτούνας, Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Ακολούθησε ομιλία, με θέμα «Το χρονικό των Τρικέρων», από τον κ. Απόστολο Παπαθανασίου, δικηγόρο και συγγραφέα. Παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα συνόδευσε τους παραδοσιακούς χορούς του Γυναικείου Χορευτικού Συγκροτήματος της Ι. , που υπενθύμισαν την σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά του τόπου, ενώ το λαογραφικό στοιχείο αναδείχθηκε μέσα από την παρουσίαση της γυναικείας παραδοσιακής φορεσιάς των Τρικέρων.

Στη συνέχεια έγινε από τον κ. Νικόλαο Τσούκα, Γεν. Γραμματέα της «Μαγνήτων Κιβωτού» η παρουσίαση του νέου ντοκιμαντέρ για το νησί του Τρικερίου με τίτλο «Κικύνηθος, το γραφικό νησάκι των Τρικέρων», το οποίο επιμελήθηκε ο π. Θεόδωρος Μπατάκας. Το ντοκιμαντέρ ήταν ένα οδοιπορικό, που αναζωπύρωσε το θρησκευτικόκαι πολιτισμικό αίσθημα της διατήρησης των αξιών και των εθίμων, μεταφέροντας την σπουδαιότητα της ιστορίας και της παράδοσης ενός τόπου, καθώς αποτελούν τον «οδηγό» για την πορεία στο παρόν και το ταξίδι για το μέλλον.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. , ο Λιμενάρχης Βόλου , ο Αστυνομικός Δ/κτής Μαγνησίας

?????????????

?????????????

και πλήθος κόσμου, ο οποίος έδειξε το  ενδιαφέρον του και την υποστήριξή του στην πλούσια τοπική .

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση