Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΠΗΛΙΟ / Ζέττα Μακρή: «Επάρκεια και αξιοπιστία στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου και του Ν. Πηλίου από την ΑΔΜΗΕ»
Ζέττα Μακρή: «Επάρκεια και αξιοπιστία στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου και του Ν. Πηλίου από την ΑΔΜΗΕ»

Ζέττα Μακρή: «Επάρκεια και αξιοπιστία στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου και του Ν. Πηλίου από την ΑΔΜΗΕ»

 

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από την διοίκηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, για τις εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις στα ζητήματα ηλεκτροδότησης της Σκιάθου και του Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, για την διασύνδεση της Σκιάθου, στο Σύστημα Υψηλής Τάσης (μέσω Μαντουδίου Ευβοίας), η τελευταία εξέλιξη αφορά στην πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου 150 kV, η οποία ολοκληρώθηκε από τους αναδόχους της ΑΔΜΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Η συγκεκριμένη  αποτελεί μέρος του συνολικού έργου, καθώς, για να λειτουργήσει η γραμμή, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης στη Σκιάθο. Συνεπώς, ο εκτιμώμενος ολοκλήρωσης του έργου είναι ο Απρίλιος 2022, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα .

Για το  σύστημα υψηλής τάσης, στο Πήλιο, τυχόν αναβάθμισής του θα παράσχουν των Σποράδων από την Εύβοια αποφορτίζοντας, σημαντικά, τον Υποσταθμό στον Λαύκο καθώς και τις γραμμές υψηλής τάσης.

Η ως άνω δράση κρίνεται ότι θα συντελέσει, τα μέγιστα, στην επάρκεια και αξιοπιστία του συστήματος.

Επιπλέον, σε περίπτωση βλάβης στο Πήλιο, η περιοχή θα μπορεί να τροφοδοτείται από τις Σποράδες, μέσω των υφιστάμενων γραμμών Μέσης Τάσης,  που θα διατηρηθούν. Με αυτόν τον τρόπο, η νέα διασύνδεση θωρακίζει όχι μόνο τις Σποράδες αλλά και το Πήλιο, καθώς δημιουργείται ηλεκτροδότησης.

 

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε  την διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για την ενδελεχή και αναλυτική ενημέρωση,  ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή της για τις εντατικές ενέργειες του ΑΔΜΗΕ προκειμένου να θωρακίσει, με επάρκεια και αξιοπιστία, την των Σποράδων και της Μαγνησίας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας στο Πουρί Αγιοκάμπου #ΠουρίΑγιοκάμπου - https://t.co/zIjyQxxXuI -

  • Επίσκεψη Κ.Παπανάτσιου στο παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας #ΓΑΚΜαγνησίας - https://t.co/UKi6xxOalD -

  • Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ - https://t.co/su51ZWYtiS -

"Αλιεύοντας" την είδηση