Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ζέττα Μακρή: «Επάρκεια και αξιοπιστία στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου και του Ν. Πηλίου από την ΑΔΜΗΕ»
Ζέττα Μακρή: «Επάρκεια και αξιοπιστία στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου και του Ν. Πηλίου από την ΑΔΜΗΕ»

Ζέττα Μακρή: «Επάρκεια και αξιοπιστία στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου και του Ν. Πηλίου από την ΑΔΜΗΕ»

 

Η κι Θρησκευμάτων Ζέττ Μ. Μακρή ενημερώθηκε από την του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (), σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου , για τις εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις στα ζητήματα ηλεκτροδότησης της Σκιάθου και του Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, για την διασύνδεση της Σκιάθου, στο Σύστημα Υψηλής Τάσης (μέσω Μαντουδίου Ευβοίας), η τελευταία εξέλιξη αφορά στην πόντιση του υ καλωδίου 150 kV, η οποία ολοκληρώθηκε από τους αναδόχους της ΑΔΜΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Η συγκεκριμένη ενέργεια  αποτελεί μέρος του συνολικού έργου, καθώς, για να λειτουργήσει η γραμμή, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης στη Σκιάθο. Συνεπώς, ο εκτιμώμενος χρόνος ολος του έργου είναι ο Απρίλιος 2022, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Για το  σύστημα υψηλής τάσης, στο Πήλιο, τυχόν εργασίες αναβάθμισής του θα παράσχουν ηλεκτροδότηση των Σποράδων από την Εύβοια αποφορτίζοντας, σημαντικά, τον Υποσταθμό στον Λαύκο καθώς και τις γραμμές υψηλής τάσης.

Η ως άνω δράση κρίνεται ότι θα συντελέσει, τα μέγιστα, στην επάρκεια και αξιοπιστία του συστήματος.

Επιπλέον, σε περίπτωση βλάβης στο Πήλιο, η περιοχή θα μπορεί να τροφοδοτείται από τις Σποράδες, μέσω των υφιστάμενων γραμμών Μέσης Τάσης,  που θα διατηρηθούν. Με αυτόν τον τρόπο, η νέα διασύνδεση θωρακίζει όχι μόνο τις Σποράδες αλλά και το Πήλιο, καθώς δημιουργείται ηλεκτροδότησης.

 

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε  την του ΑΔΜΗΕ για την ενδελεχή και αναλυτική ενημέρωση,  ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή της για τις εντατικές ενέργειες του ΑΔΜΗΕ προκειμένου να θωρακίσει, με επάρκεια και αξιοπιστία, την ηλεκτροδότηση των Σποράδων και της Μαγνησίας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση