Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο αποχετευτικό δίκτυο σε Κουκουναριές και Τρούλο στη Σκιάθο
Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο αποχετευτικό δίκτυο σε Κουκουναριές και Τρούλο στη Σκιάθο

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο αποχετευτικό δίκτυο σε Κουκουναριές και Τρούλο στη Σκιάθο

 

Ο Θεσσαλίας Κώστας υπέγραψε την σύμβαση για την  κατασκευή  του  έργου αποχέτευσης ακαθάρτων περιοχής Κουκουναριών και Τρούλου Δήμου Σκιάθου. Το είναι προϋπολογισμού 2.730.000 , χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη .

Περιλαμβάνει την κατασκευή του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή των Κουκουναριών Σκιάθου, μαζί με το δευτερεύον ακαθάρτων στην περιοχή και παράλληλα την πλήρη κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή Τρούλου και την μεταφορά των λυμάτων προς το κεντρικό δίκτυο των Κουκουναριών (περιοχή ξενοδοχείου PALACE) σε αντικατάσταση του υφιστάμενου απηρχαιωμένου και ανεπαρκούς πλέον δικτύου.

Τα λύματα της παραλιακής ζώνης Κουκουναριών και Τρούλου  οδηγούνται για επεξεργασία στην υφιστάμενη  Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων () Κουκουναριών, η οποία θα επεκταθεί κατάλληλα.

«Σε συνεργασία με το δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα , τους περιφερειακούς συμβούλους, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τη ,  υλοποιούμε ένα  χρήσιμο  με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων της παραλιακής ζώνης Κουκουναριών και Τρούλου» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας . «Τα οφέλη του  έργου είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες του νησιού, καθώς  αναβαθμίζεται  η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως των επιφανειακών υδάτων της περιοχής και  προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας από την ανεξέλεγκτη διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων. Παράλληλα προστατεύεται η χλωρίδα και της περιοχής και ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η βιοποικιλότητα. Θωρακίζουμε καθοριστικά και ολοκληρωτικά τη δημόσια υγεία και βελτιώνουμε τους όρους και τις συνθήκες ζωής και διαμονής των κατοίκων της περιοχής.  Με τη διασφάλιση ότι  δεν εκλύονται στο περιβάλλον μη επεξεργασμένα ή ανεπαρκώς επεξεργασμένα λύματα, το έργο συμβάλλει σε ένα καθαρότερο και υγιέστερο θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον και η ευρύτερη περιοχή  αναβαθμίζεται  προσδίδοντας σημαντικές ωφέλειες. Τέλος,  με την κατασκευή του έργου δημιουργούνται θέσεις εργασίας στην περιοχή, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο» προσθέτει ο  περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κλειστά δίκτυα άρδευσης σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο #Κλειστάδίκτυαάρδευσης - https://t.co/3vxq6e4kxs -

  • Χρήστος Βολικάκης: Θα ανέβω στο ποδήλατο με στόχο το καλύτερο #ΧρήστοςΒολικάκης - https://t.co/GNK6cishpH -

  • Διοργάνωση προβολής ταινιών από τον Δήμο Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/fssyvfF3po -

"Αλιεύοντας" την είδηση