Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο αποχετευτικό δίκτυο σε Κουκουναριές και Τρούλο στη Σκιάθο
Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο αποχετευτικό δίκτυο σε Κουκουναριές και Τρούλο στη Σκιάθο

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο αποχετευτικό δίκτυο σε Κουκουναριές και Τρούλο στη Σκιάθο

 

Ο περιφερειάρχης ς Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση για την  κατασκευή  του  υ ς ακαθάρτων περιοχής Κουκουναριών και Τρούλου Δήμου Σκιάθου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.730.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και υλοποιείται από την Περιφέρεια ς σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Σκιάθου.

Περιλαμβάνει την κατασκευή του κεντρικού δικτύου ς ακαθάρτων στην περιοχή των Κουκουναριών Σκιάθου, μαζί με το δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή και παράλληλα την πλήρη κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή Τρούλου και την μεταφορά των λυμάτων προς το κεντρικό δίκτυο των Κουκουναριών (περιοχή ξενοδοχείου PALACE) σε αντικατάσταση του υφιστάμενου απηρχαιωμένου και ανεπαρκούς πλέον δικτύου.

Τα λύματα της παραλιακής ζώνης Κουκουναριών και Τρούλου  οδηγούνται για επεξεργασία στην υφιστάμενη  Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων () Κουκουναριών, η οποία θα επεκταθεί κατάλληλα.

«Σε συνεργασία με το δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, την αεριφερειάρχη Π.Ε. και Σποράδων , τους περιφερειακούς συμβούλους, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τη ΔΕΥΑ Σκιάθου,  υλοποιούμε ένα  χρήσιμο έργο  με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων της παραλιακής ζώνης Κουκουναριών και Τρούλου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα οφέλη του  έργου είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες του νησιού, καθώς  αναβαθμίζεται  η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως των επιφανειακών υδάτων της περιοχής και  προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας από την ανεξέλεγκτη διάθεση ανεπεξστων λυμάτων. Παράλληλα προστατεύεται η χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η βιοποικιλότητα. Θωρακίζουμε καθοριστικά και ολοκληρωτικά τη δημόσια υγεία και βελτιώνουμε τους όρους και τις συνθήκες ζωής και διαμονής των κατοίκων της περιοχής.  Με τη διασφάλιση ότι  δεν εκλύονται στο περιβάλλον μη επεξεργασμένα ή ανεπαρκώς επεξεργασμένα λύματα, το έργο συμβάλλει σε ένα καθαρότερο και υγιέστερο θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον και η ευρύτερη περιοχή  αναβαθμίζεται  προσδίδοντας σημαντικές ωφέλειες. Τέλος,  με την κατασκευή του έργου δημιουργούνται θέσεις εργασίας στην περιοχή, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο» προσθέτει ο  περιφερειάρχης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση