Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Βike Friendly προορισμός ο Δήμος Σκιάθου
Βike Friendly προορισμός ο Δήμος Σκιάθου

Βike Friendly προορισμός ο Δήμος Σκιάθου

Το δίκτυο των Προορισμών”, αποτελείται από μία σειρά επιλεγμένων προορισμών, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην προστασία του τος, την προσπάθειά τους για αειφόρο του τουρισμού. Οι δράσεις «» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης ς και επιλεγμένης μετακίνησης από τους επισκέπτες και . O Δήμος Σκιάθου κατέθεσε πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση πιστοποίησης και ς του Δήμου ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες και κατοχύρωσε για πρώτη φορά σήμα πιστοποίησης Ποδηλατικού Προορισμού.

Τα οφέλη ένταξης του Δήμου στο Δίκτυο των «Bike Friendly» τουριστικών προορισμών είναι:

-ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του Δήμου και η επανατοποθέτησή του τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά, ιδιαίτερα στο κοινό του εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού.

-η δημοσιότητα με την υποστήριξη του Travel Daily News αλλά και δημοσιογράφων σε όλη την Ελλάδα

-η αποστολή ενημέρωσης σε 4.000 τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και ποδηλατικούς συλλόγους

-το δικαίωμα συμμετοχής του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως συνεκθέτης του Bike Friendly

– η συνδιοργάνωση ή διοργάνωση με την αιγίδα του Bike Friendly εκδηλώσεων γύρω από το

- του Δήμου στο site http://www.bikehotels.travel και προώθηση στα του Bike Friendly

-οργάνωση ποδηλατικών διαδρομών

«Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί κάθε αναπτυξιακό εργαλείο και κάθε ευκαιρία για να ενισχύσει την τουριστική περίοδο. Η καθιέρωση του νησιού ως Ποδηλατικός Προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι επιλογή για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντή Μαθηνό για τις ενέργειές του, για την εξασφάλιση της πιστοποίησης», δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

https://www.bikehotels.travel/bike-municipalities/dimos-skiathou/

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση