Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Βike Friendly προορισμός ο Δήμος Σκιάθου
Βike Friendly προορισμός ο Δήμος Σκιάθου

Βike Friendly προορισμός ο Δήμος Σκιάθου

Το δίκτυο των “Bike Friendly Προορισμών”, ποτελείτι από μία σειρά επιλεγμένων προορισμών, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην του τος, την προσπάθειά τους για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού. Οι δράσεις «Bike Friendly» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης ανάπτυξης και επιλεγμένης ς από τους επισκέπτες και τουρίστες. O Σκιάθου κατέθεσε πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση πιστος και προβολής του Δήμου ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες και κατοχύρωσε για πρώτη φορά σήμα πιστος Ποδηλατικού Προορισμού.

Τα οφέλη ένταξης του Δήμου στο Δίκτυο των «Bike Friendly» τουριστικών προορισμών είναι:

-ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του Δήμου και η επανατοποθέτησή του τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά, ιδιαίτερα στο κοινό του εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού.

-η δημοσιότητα με την υποστήριξη του Travel Daily News αλλά και δημοσιογράφων σε όλη την Ελλάδα

-η αποστολή ενημέρωσης σε 4.000 τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και ποδηλατικούς συλλόγους

-το δικαίωμα συμμετοχής του Δήμου σε εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα και το ως συνεκθέτης του Bike Friendly

– η συνδιοργάνωση ή διοργάνωση με την αιγίδα του Bike Friendly εκδηλώσεων γύρω από το ποδήλατο

-παρουσίαση του Δήμου στο site http://www.bikehotels.travel και προώθηση στα social media του Bike Friendly

-οργάνωση ποδηλατικών διαδρομών

«Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί κάθε αναπτυξιακό εργαλείο και κάθε ευκαιρία για να ενισχύσει την τουριστική περίοδο. Η καθιέρωση του νησιού ως Ποδηλατικός Προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι επιλογή για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντή Μαθηνό για τις ενέργειές του, για την εξασφάλιση της πιστοποίησης», δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

https://www.bikehotels.travel/bike-municipalities/dimos-skiathou/

"Αλιεύοντας" την είδηση