Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας της Σκοπέλου ζητεί ο Κων. Μαραβέγιας από τον υπουργό Β. Κικίλια
Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας της Σκοπέλου ζητεί ο Κων. Μαραβέγιας από τον υπουργό Β. Κικίλια

Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας της Σκοπέλου ζητεί ο Κων. Μαραβέγιας από τον υπουργό Β. Κικίλια

Την ανάγκη να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης και εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, υπογραμμίζει ο Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας  Β. Κικίλια.

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του δημάρχου Σκοπέλου Περίσση, ο κ. Μαραβέγιας προώθησε στον αρμόδιο υπουργό επιστολή στην οποία καταγράφονται τα σοβαρότερα προβλήματα του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για να αγγίξει τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου χρειάζονται, πλέον των επικουρικών γιατρών που έχουν ήδη προκηρυχθεί, μια , ένας οδηγός ασθενοφόρου και μια νοσηλεύτρια. Επίσης, θα πρέπει να προκηρυχθεί η θέση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας με ειδικότητα Παθολόγου ή Γενικής Ιατρικής.

Επίσης, απαιτείται η αναβάθμιση του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας με ISO BOX υγείας, ώστε να είναι πλήρως εξοπλισμένο ιατρικά για χρήση στις μολυσματικές ασθένειες όπως ο -19, ενώ επείγουσα ανάγκη αποτελεί και η προμήθεια καινούργιου ασθενοφόρου μικρών διαστάσεων για τη μεταφορά ασθενών από τον παραδοσιακό οικισμό της Σκοπέλου.

Με την αναφορά του προς τον Βασίλη Κικίλια, ο της Νέας Δημοκρατίας ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο προκειμένου να δοθούν λύσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα και να διασφαλιστεί η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της Σκοπέλου.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ώστε να λειτουργήσει επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και να επιτελέσει τον πολύ σημαντικό ρόλο του», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας και διαβεβαιώνει ότι προσωπικά θα ασκήσει κάθε πίεση για να απολαμβάνουν οι των Βορείων Σποράδων το δικαίωμα στην υγεία, ως αγαθό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση