Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στήριξε η Σκιάθος
Τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στήριξε η Σκιάθος

Τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στήριξε η Σκιάθος

Μετά πό πόφαση του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, της  Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος', οργανώθηκε δράση συγκέντρωσης βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής, τις μέρες Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου,  9:00–21:00, στην Εστία του Τ.Τ. ΣΕΟ.

 

Το δίκτυο των εθελοντών λειτούργησε σχεδόν ακαριαία, σε μια δράση μέσα από την ομάδα ς που για πολλά χρόνια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες υποστήριξης με σημείο αναφοράς την Οδηγική Εστία.

Άμεσα σχεδιάστηκε ένα δράσης, όπου αρχικά έγινε επικοινωνία με τα κεντρικά του ΣΕΟ για ενημέρωση σχετικά με τον αποδέκτη της βοήθειας, με την μεγαλύτερη ανάγκη, όπως και για το είδος των προϊόντων, έτσι αποφασίστηκε πως η βοήθεια θα σταλεί στο Δήμο . Μάκρης, ο οποίος είχε ανάγκη από τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και φάρμακα.

Η συνολική ποσότητα της βοήθειας ξεπέρασε τον 1.5 τόνο (1.572 κιλά)  και στάλθηκε με τα στο Δήμο έας Μάκρης.

Σύμφωνα με τη σχετική  ανακοίνωση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η βοήθεια θα στέλνεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού έως και τις 31 Αυγούστου 2018 και τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές θα λειτουργούν κανονικά.

Η συγκινητική προσέλευση για προσφορά βοήθειας των συμπολιτών μας, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθησίας και πολιτισμού μιας τοπικής κοινωνίας που τη χαρακτηρίζει η και η κατανόηση μιας και έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση